söndag 30 december 2012

En ny stjärna för det nya året! 2013

Vem kunde tro att jag skulle ha ett målningsprojekt ännu innan året tar slut. Men så blev det, då sonen ville ha en tribal på sin nylagade någonslags bashögtalare. Förut ritade jag egna tribaler, men denhär är nog hittad och kopierad från nätet. Färgvalet är sonens, riktigt fint val, tyckte jag. Den är inte riktigt klar än, men efter torktid så ska den lackas.  Eller så får han måla den med remonttiässä, så att man kan torka av den. Uppe på tribalen ska den i alla fall lackas. Det ska dessutom bli spännande att höra hur mycket bas den låter.
             Ja, nu igen har jag hunnit med en del saker som jag själv tycker är roligt. Man behöver bara knäppa på tv så får man en massa inspiration till att laga olika maträtter. Årets julgåva från kommunen, gav också upphov till att pröva på nya recept. Jag har bakat knäckebröd, i vedeldade ugnen, det var roligt, och gott blev det. Kul att kunna ge bort i julklapp också. Så blev det sjudna hela päron i sockerlag, som sedan fick ligga i havtornssaft över natten, den som jag fått av kommunen. Sen kokade jag kräm av saften, serverade med den, och vispgrädde, mums.
Så när den trevliga bonden lagade lökmarmelad med frun, och pratade på om hur god den var, så kunde jag inte låta bli att prova. Den skulle ju nämligen passa till nästan vad som helst, varm eller kall.
Den var faktiskt försvinnande god, så idag har jag gjort en ny sats, men med rödlök, som skulle vara ännu bättre smakmässigt. Men man får ju bestämma själv. Ett riktigt enkelt recept, tyckte jag.
Jag skriver det här, om du har lust att prova;

 LÖKMARMELAD
3 rödlökar hackas och sätts  i en kastrull och får fräsa en liten stund med
4 msk olivolja, tillsätt sedan
1 dl honung, (helst inhemsk tycker jag)
5 msk socker
2 msk balsamvinäger
Koka dethär i 30 minuter, och rör om emellan.
Smaka av med;
2 krm salt
1 krm finmalen vitpeppar
Att sätta lökmarmeladen i en fin burk är ju inte dumt det heller.

I år fanns det både kyla och tid, att fixa islyktor


Nu väntar jag på det nya året, och hoppas att det blir en riktig favorit.
Så om det blir riktigt gott, så kan vi ju äta upp det!2 kommentarer:

dinallrabästavänpåbloggen sa...

GOTT NYTT ÅR TILL ER FRÅN OSS!

Sabina sa...

http://backlidensgard.blogspot.fi/2012/03/rysstavlor.html

bara kort inlägg