torsdag 29 januari 2009

Rosa kärlek

Jag hann få min första sjal färdig, under tiden som jag väntade
på mönstret till kärleksmaskorna. Den är enkelt virkad med bara
luftmaskor och stolpar.

Men nu väntar jag på sommaren då jag ska ha min rosa kärlekssjal på mina axlar, och känna den ljumma vinden.
Njuta av solen och blunda. Ja tänk om det vore så enkelt.
Jag satt ganska länge och funderade och provvirkade innan jag hade löst gåtan på kärleksmaskorna, och visst, det är ju alltid svårt i början. Mönstret jag köpte i stan, räckte inte riktigt till, så jag letade vidare och hittade ett diagram på nätet som också det hjälpte till att fundera ut ordningen på allt. Jag var lycklig då det hela löste sej, kunde knappt slita mej för att ta ett kort på bedriften. Ja jag skriver så, för jag har faktiskt svårt att läsa andras mönster. Tanken på hur jag hade kastat allt ifrån mej, föregående kväll, var som bortblåst. Nu går det bra att virka mönstret och jag tror att jag kommer att virka fler. Två nystan ska räcka till en sjal, så den blir inte dyr heller.

Idag hade jag två kattor på besök, det är såna som kommer då man har ett fågelbräde. Jag skrämde bort den ena, och blev själv skrämd av den andra som satt gömd på trappan. Ja, jag gillar ju fåglarna, så man måste ju varna dem.
Till min lycka har jag ju fått se fler småfåglar nu, när vi har brädet. De vanliga fåglarna kommer, men så har en del kommit som jag aldrig sett förut. Gråsiskor och snösiskor har varit hit, grönfinken och pilfinken har jag också fått se. Siskorna stryker, så de kommer inte alla dagar, men jag brukar passa på att kolla dem noga i kikaren då jag ser dem. Idag var de hela 5 stycken, men ingen snösiska, bara dom grå, dom är lite mörkare. Så vackra så ...

1 kommentar:

Mariann sa...

Du har alltid så fina saker här! Låter skönt då du skriver om sommaren, nu börjar jag längta till den här mitt i snödrivorna.