onsdag 19 mars 2008

Memmatårta



Rulltårta med memma,
ett resept som funnits i Norra posten 2004, skrivet av Siw Högnäs.
Nåt att pröva på nu till påsken?

5 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen.
Häll smeten i långpannan på ett bakplåtspapper.
Grädda ca. 7 min i 225 grader. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den svalna.

Vaniljkräm:
1 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör el. margarin
1-2 dl memma
Vispa ägget i en kastrull, tillsätt socker.Blanda potatismjölet i kallt vatten och blanda i kastrullen. Värm smeten under ständig omrörning tills krämen börjar sjuda. Ta bort från spisen och låt kallna Avsmaka med vaniljsocker. Rör eller vispa det rumstempererade smöret mjukt. Tillsätt smöret i små klickar i krämen. Tillsätt memma i krämen. Bred krämen på tårtbottnen och rulla ihop. Rulltårtan är bäst följande dag.
GLAD PÅSK!

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.