lördag 15 mars 2008

Lappfilten


Nu är lappfilten klart. Efter 3 kilometer garn, runt virknålen. Dom här filtarna är, vad jag vet väldigt vanliga. Var och varannan har virkat dom. Ett bra sätt att bli av med små nystan som annars skulle bli liggande. När min filt blev klar idag, kändes det bra. Jag är riktigt stolt över den. Nu när jag har strukit lite på den, och beundrat den, och tänker att det tog mej ca. 60 timmar, att göra den, så tycker jag inte att det förut har synts på en filt att den skulle innehålla så mycket arbete. Nu när saken är klar, så vet man, att allt tar tid. Den slutliga storleken blev 1.80 x 1.20.
Och jag tycker ibland om att räkna ut vad det egentligen skulle kosta om man köper ett hantverk man vill ha, och jämföra lite. En fabrikstillverkad flisfilt kan man ju få för 5€.
Vad har man för lön om man sitter och virkar? Låter lite dumt. Men alla har ju lön för utfört arbete, och denhär filten skulle kosta, med 10 € i timmen + material, ca. 640€.
Det blev en dyr filt för mej att äga, vilket också säger mej, att all tid är dyrbar. Så den ska man inte heller slösa med på vad som helst.
Ja, jag konstaterar att jag nu har något värmande att svepa omkring mej om det skulle behövas. Och så kallt som en "frosilåppo" som jag kan ha ibland, så var det värt all tid. Hoppas att någon annan också får nytta av den.

2 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Wow, så snygg filten blev! Ja, man förstår nog varför hantverk är så dyrt som det är, för det är så otroligt mycket jobb bakom en produkt!

Ditt tårtfat var ju riktigt fint det också! Vad du kan! :-) Speciellt med rosorna på också, så det inte "bara" är målat!

Ses på jobbet imorgon! :-)

Lantliga drömmar sa...

Prata på du bara, det är bara roligt när någon pratar! :-)
Glad påsk till dig med! Vi syns nästa vecka!