torsdag 27 mars 2008

Mormorskudden och kinachack


Den senaste tiden har det varit mycket mjukslöjd, varför vet jag inte,
men det är ju en bra sysselsättning när det snöar, och man sitter och längtar. Jag tänker mest på att
sommaren
inte mera är så långt borta. Och våren med alla fåglar som sjunger. Då är det roligt


att gå ut på promenad. Då går man tidigt... för att lyssna.
Efter att mormorsfilten blev klar, så blev behovet av virknålen i handen, kvar. Jag började virka en kudde, som blev klar idag.
Då min mamma fyller år snart, ska hon nog få den, hon tycker om rosa, så är hon ju mormor också. Jag sydde i en vit pärla i mitten på alla rutor.

När jag var liten... nåja, jag är ju inte så stor nu heller, men när jag var sisådär 7-8 år, så hade vi kompisar som vi besökte nästan varje dag. Ett av mina minnen är när vi tittade på, eller själva spelade kinachack. Men mest minns jag hur själva spelet såg ut, troligen för att jag inte är så intresserad av att tävla. Jag vet inte vem som hade fixat spelet, men det stannade för alltid i mitt minne. Spelplanen med glaskulor, var utborrade hål i en faner skiva. Sen var jag ju också imponerad av en av flickorna som var otroligt duktig på dethär. Sällan som hon inte vann. Nåja jag har tillverkat ett par spelplaner åt mej, att ta fram då jag känner för det. Men sägas ska det, att det fortfarande är själva spelplanen och glaskulorna som får mej att spela. Formen av stjärnan och de vackra glaskulorna gör att jag vill flytta på dem lite, sen gör det inget om jag vinner eller förlorar.


Som avslutning denhär gången, en bild av den senaste kedjan, som är en kungskedja i koppar.
Jag kallar dom också för plånbokskedjor, men nog kan man ju använda den till annat också.

1 kommentar:

Mariann sa...

Vilka härliga färger!! (får se om jag får in min kommentar här..var lite problem)