måndag 29 september 2008

Gaffelvirksbeskrivning på svenskaJa, jag vet, men jag måste ju göra något. Mitt senaste virkande är klart. En babyfilt i vitt, virkad med stjärnmaskor, som jag nyss har lärt mej, men jag kommer genast att börja på något nytt. Ett av mina problem är att jag fort får tråkigt. Att virka samma maskor hela tiden kan tänkas som tråkigt, men det är nog inte det. Men jag har ju förstås just upptäckt en massa olika maskor, som jag vill lära mej använda. Jag vill gärna göra något, trots att jag faktiskt kan låta bli också. Men jag försöker söka efter balans i allt, och jag brukar försöka hållas där mittemellan. Varken svart eller vitt, utan grått. Varken för mycket eller för lite, men det är inte lätt det heller. Må jag bli förlåten om jag överdriver ibland... eller tvärtom. Näst i korgen finns det garn i ljusblått av samma kvalitet, som den lilla babyfilten. Bara att börja på. Nå, det ska ju va nåt nytt till julmarknaden i Bennäs. Och något har jag väl åstadkommit. Hoppas att jag hinner få en plats, dom brukar gå åt som smör i solsken.
Ja, och inte har jag heller kunnat hålla mej borta från forskandet av gaffelvirkningen. Nog har redan en bok blivit lånad. Men virkandet med gaffeln blev inte ännu till belåtenhet, viss träning behövs. Kan det ha något att göra med att jag är vänsterhänt? Jag har nog svårt att förstå beskrivningar också, bilder och det verbala brukar lösa problemet.
Undrar om det finns nyare böcker i ämnet, för den jag hittat är från 1973.
Men jag har hittat en beskrivning på svenska, som jag visar här, eftersom det på min köpta gaffel, inte fanns på mitt modersmål.

En sida att upptäcka är "lexin" så kan man översätta ord från olika språk.
Man bör bara tänka på att använda grundformen, vilket inte är helt lätt om man ska ta reda på ett ord från ett främmande språk. Välj i spalten till vänster, det språk du vill ha.
En bild till från
gaffelvirkningen.


Kanske nåt som inspirerar...

1 kommentar:

svedifi sa...

Lexin är en bra sida, vi använder den då och då i skolan också...
Har du börjat packa ännu? =)
Tycker det håller på att bli stressigt här hos oss. Det är så mycket som ska hinnas med på kort tid.