onsdag 24 september 2008

Resultat

Det var verkligen spännande, skulle taken passa in på busskurerna? Lite lirkande så satt dom där dom skulle. Det var otroligt, en jättemaskin på gården, som lyfte upp hela historien och så var det klart att spika fast dom. Ja, nu ser man resultatet av flitigt arbete och sammanhållning.
Upprepade kvällar i samarbete har gett busskurer åt barnen. Och alla andra också, men det var i tanke på barnen, som varje dag ska stå ute och vänta på skolbussen, oberoende av vädret, som kurerna kom in i tankarna. En liten mellanstation att pusta ut på.
Det återstår att få in en sittbänk i vardera kurerna och så lite fönsterspikande. Så kommer då den stora maskinen igen, det blir väl ikväll som den ena kuren ska flyttas till den plats den ska stå på. Återigen ska det bli verkligt spännande att se hur grabbarna har funderat ut att få upp och iväg alltihopa. Men dom är otroligt duktiga ihop. Ingen nämnd och ingen glömd.
Tittar in här nu på kvällskvisten efter att ha hört att det inte blir något flyttande av busskurerna ännu i kväll.Kurerna är klara, men den stora maskinen har fått något "skruvasfel", som måste åtgärdas. Hoppas det reder upp sej med maskinen och som alltid, den som väntar på något gott, kan vänta länge...


Ett annat resultat är en gladiol, som jag har tagit in från det förrädiska höstvädret. I samband med inhandlandet av mina pionrötter i våras, så fick jag lökarna till några gladioler. Försökte få någon att intressera sej för dessa, men utan att lyckas, så sent om sider, så planterade jag dom själv i en kruka, och därför är också blomningen sen. Och vilken blomma! Det är bara en som har visat sej av 5. Den har så milda mjuka färger och så fint krusade blad, så man tror att de ska dofta också, men det gör de inte. Fler och fler blommor slår ut på den tjocka stjälken. En riktig höstfröjd.

Mitt senaste inhandlande av en ny hårborste, resulterade i att plasten sprack och handtaget gick av när den föll i kakelgolvet. Synd, för jag hade inte använt den mer än en vecka. Så jag köpte faktiskt en ny igen, men tyckte det skulle vara harmt att slänga den förra, och gav mej själv ett försök att fixa en ny hårborste i trä. Det enda som sparades av den söndriga var gummidelen med alla pinnar, som blev fast-limmad och -stansad med häftpistol i det nylagade trähandtaget, så nu har jag en hårborste a´la mej själv i faner. Funkar riktigt bra att borsta med. Tyngre än den i plast, förstås.

2 kommentarer:

svedifi sa...

Va flitiga ni har varit på busskurstalkona er. Blev lite avundsjuk på din gladiol, av mina säkert 20 lökar har bara en kommit upp och den har inte velat blomma alls.

Isa sa...

Och jag som inte ens hade velat ha nån, jag fick den ju på handeln.En minns jag att den inte kom upp, till min förundran, tittade närmare, jag hade planterat den upp och ner. Hoppas dina blommor blommar i nästa år iallafall.
Häls. Isa