tisdag 29 april 2008

Energi

Ibland undrar jag varifrån all energi kommer, och vart tar den vägen. Byts den? Energin är rörelse och håller hela tiden på att flytta, gör den plats för sej var det passar, ska den fångas, eller... skapar den ögonblicken. Och när man blåser ut ett ljus, vart tar då lågan vägen?
Om man visste vad man kommer att göra en dag på förhand, så skulle jag ivarje fall skratta och säga att du måste skämta... men ibland blir det otroligt! Som igår.
Här är lite av vad jag höll på med, skyffla bort en stor sandhop, virka sista varvet och strök filten, laga 7
flaskor vinbärssaft, ducha,
var till stan och handla, for till loppis, och var till en antik butik och fota, kom hem och plantera penseer, laga mat, for på glassmältningskursen sista gången, fota highlandskor, kom hem igen och lagade betongplattor med familjen, fick ett kort besök av en Bäckbybo som hade stora aborrar med sej, så sen rensade jag dom
också. Klockan var 10 när vi slutade, och då hade jag hållit på sen morronen klockan7. Konstaterade att jag nog behövde vila ordentligt. Jag har sovit gott inatt, fast jag har undrat om cementplattorna ska brinna ihop. Kände på dem i morse och en del var nog ännu våta och mjuka. Cementen är rödfärgad med ett pigment. Vi har använt en gjutform för gårdsplattor,"Step master" som är lätt att använda, och är praktiskt. Jag köpte den då vi byggde, och den förra gången var gjord av den också. Men då hade vi inte lagt skyddstyget under, och det hade varit lite väl bråttom. Hoppas det blir bättre denhär gången. Har lagt in en del bilder från gårdagen som fastnade på linsen.
Idag blir det säker en hel del till, bara dagen fortsätter. Jag ska på jobb, och aborrarna ska rökas. Mera plattor ska gjutas.Tur att jag inte är ensam, det blir alltid lättare när man hjälps åt. Och i övrigt så bjuds det ofta på överraskningar mellan varven, så det gäller att ta vara på allt. Är man lycklig i det lilla, har man mycket att vara lycklig över.

2 kommentarer:

svedifi sa...

oj oj oj, har du vårenergi?
Måste erkänna att jag hållit på likadant. Vaknat tidigt och yrt på som en skållad råtta. Idag färgade jag håret, gjorde pastagryta, målade andra varvet på min nya hintermålning, målade hundkojan 2 varv, klippte ner mina buskar och plockade undan möblerna i nedre våningen för dom kommer och tapetserar imorgon. Men än är det länge till natten.....

Lantliga drömmar sa...

Vad har du besökt för antikbutik med sådär härliga skåp? Måste dit känner jag! :-)
Visst är det härligt med dagar när man känner sig effektiv? Så skönt efteråt, även om tröttheten kommer krypande...

Hopas ni hade en skön 1:a maj, och ha en härlig helg!