måndag 7 april 2008

Det var en gång...Det har regnat inatt. Mina planer på att få en ny gång upp till huset fick fart. Ja, det är ju så, att när det regnar och det blir blött i marken, ska man klä på sej, och gå ut och rensa ogräs eller nåt annat "jordigt", eftersom vattnet gör att rötterna släpper från jorden och allt blir betydligt lättare.
För att hinna före ovädret som ska komma enligt grannen, så började jag på genast i morse. Det kom lite regn, men jobbade på i 2 timmar, och så var dom gamla plattorna uppe. Dom är verkligen fina, plattorna som vi gjöt själva, för länge sen. Gången blev inte ordentligt gjord från början, alltså underarbetet, och en hel del av plattorna hade försvunnit, när gräs, mossa och annan växtlighet börjat ta över. Jag vet ju egentligen inte hur slutresultatet av gången ska bli, men ett lågt staket ska komma strax utanför blombänken, och sen ska vi nu se hurdant material vi ska använda till gången. Ibland behöver man börja med nåt, och sen så skjuter det andra fart. Och visst ska man målmedvetet arbeta på, men man behöver ju inte strax låsa sej i läget att man inte vet hur man vill ha det, utan låta kreativiteten få plats, det blir så mycket roligare då.
Jag ser att regnet har tagit fart, och det känns bra att ha kommit in i värmen igen. Nåja, få se nu vad det ska bli av dethär. Nu har jag ju börjat...och jag fortsätter...en annan dag... då jag kanske får hjälp...och hunnit fundera på saken.

3 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Du, jag måste be om ursäkt för att jag bara gick ifrån dig i fredags på jobbet när S. började prata med mig! Väldigt fult gjort, och sen for du hem helt plötsligt, så jag hann inte be om ursäkt där på plats. Så, ursäkta!

Så fin din skylt blev! Jag skulle aldrig ha tålamod att såga ut så mycket, men det blev fint, och texten var bra!
Vädret idag har nog varit lite konstigt, men allt ska ju ner innan det kan bli sommar, så lika bra att det kommer nu. Kul att få pyssla lite på gården, önskar att jag också kunde göra det! :-)

Ha en rba vecka!

Lantliga drömmar sa...

Menar du den där saken i högra spalten som visar flaggor? En "karta" som visar varifrån besökare kommit, från vilket land och från vilken bloog/sida de kommit.
Riktigt lätt att ladda ner! Tryck bara på den där nere, udner själva rutan tror jag det är, så kommer du till en sida, och där är det bara att klicka på en likadan. Då står det något om vart du vill ha den, och så två alternativ. Välj det med en blogg...
Svårt att förklara, jag minns inte ritkigt, men väldigt lätt var det i alla fall!

Ha det gott, trots att vi fick takatalvi :-)

Heidi som inte orkade logga in sa...

100% bomull. Ska testa med klorin ännu... Måste bara köpa mer, för det jag har räcker inte.
Jag har provat med både avfärgning och nån sorts blekmedel, men klorin brukar ju vara effektivt, så jag gör ett sista försök nån dag...
Låter kul med mässa! Hade de mycket fint att se?

Ha en bra vecka!