torsdag 7 februari 2008

Kedjor, tråd


Idag har jag varit ute på min runda redan på morgontimmarna, inget speciellt hände...ha,ha.Efter duchen var jag redo att börja pyssla lite, målade lite, och sen påtade jag ihop ett armband i 1 mm:s mässingstråd.Det tog tre timmar. Ganska fint blev det, en modell från Egypten. Silverpriserna har stigit ganska mycket den senaste tiden, och för att inte bli sysslolös, har jag gått över till mässingstråd och koppar, som är betydligt billigare. Men det tar ändå lika länge att laga smyckena. Till plånbokskedjorna använde jag också najtråd. Det är en sorts glödgad järntråd (så att den inte ska rosta) som används till bindning av armeringsjärn när man gjuter med betong. Den är robust och ser maskulin ut. Finns mej veterligen i två tjocklekar.Den passar inte till hals- eller armband eftersom den säkert lossar lite färg. Den nöter hårt på verktygen också.
Mässingstråden kan nog också ge ränder på halsen, när man har en kedja på länge. Men man tvättar ju sej, och vips är det borta. Lite svårt att få tag på tunnare eller tjockare mässingstråd, här nära i nån butik. Så jag använder mest 1 mm:s, och får välja kedjemönster som passar istället. Det var länge sedan jag lagat nån kedja. Det var roligt med ett nytt mönster. Jag visar ett par örhängen också som jag fixade till förut i höstas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! vilka vackra smycken du gör, men min favorit i smyckesväg är silver smycken, synd om de har blivit dyr att tillverka i silver.

Lantliga drömmar sa...

Så många inlägg du hunnit med sedan jag sist kikade in! Vilken fart du har! Lika fint som vanligt det du visar! :-)
Hur har du det annars då? Lite trist väder, men vad kan man... Snart blir det väl vår och lite soligare får man hoppas!
Själv har jag ryggskott, inte så kul, men det går väl om ska vi tro! :-)