måndag 1 juni 2015

Ananasmönster

Dimensionsros
Ananasmönstret som örhängen...
Det passade bra att virka lite smyckes-örhängen till dimensionen, då det var 2 flickor, och bara enpojke, som skulle uppvaktas. Det blev först ett par som provvirkades, sen ett par i brunt, silver ochguld. Och nu finns bara dom i silver kvar, och de jag provvirkade. Dom är ungefär 6 cm långa, pluskrokarna. Jag blev riktigt nöjd med dom. De stärktes också, genom att blöta dem i stärkmedlet VERDA. Mönstret hittade jag bara några dagar före. Garnet, eller man kan nog kalla det tråden, då den är så tunn,som jag använt, har jag haft ett tag, då jag köpte den från Karnalux. Mönstret till örhängena finns nog på nätet om man söker...


 Så fick jag en fin blomma, en petunia, av min syster, en dag då vi bytte trädgårdsblommor med varann. Hon hade ju visserligen köpt den från en blomsterförsäljningsplats, som dyker upp varje år i utkanten av Jakobstad. Då hon fick syn på den tyckte hon så mycket om den, såååå mörkröd att den ser svart ut. Den skulle vi ha. Den tål inte att få regn på sej, så den får står på terassen, i en tung kruka som inte blåser omkull så lätt.
Varje år byter vi lite blommor, om vi har några nya perenner, eller annars sommarblommor. Alltid finns det lite plats att plantera. Bra att ha tätt med blommor så kommer det inte så mycket ogräs. Jag försöker också att dela ut lite till grannarna, så kanske det kommer något man inte har tillbaka. Ibland kan man också ge bort eller byta frön. Men, men, alla är ju inte så förtjusta i blommor, eftersom de kräver lite tid. Men det får man ju välja. Själv tycker jag om att ha sådär lagom. Dessutom är det roligt att lära sej namnen på olika växter.

Jordgubbslandet


Nu har jag också förnyat vårt jordgubbsland. Och det behövdes verkligen, då det flera år har haft både ogräs och självsådda blommor här och där. Kanske det kommer mera bär nu. Jag har inte samma plast som förut heller, utan ett som är mera vävt. Det hade rutor i grönt, så det underlättade lite att få raka rader då man planterade. Jag fick också höra att det är svårt att få bort den, då man vill förnya igen. Alla vet ju att man aldrig slipper ogräs helt. Man får helt enkelt envisas med att upprepa proceduren, och visa att man bestämmer.

Inga kommentarer: