måndag 12 september 2011

Vad gjorde du, då du var 10 år?

Signe Storbacka
I helgen fick jag va med på ett släktkalas. En riktig trevlig tillställning, med kända ansikten. Den var på Signegården, en stuga med anknytning till släktingarna. En gammal stuga, med flera rum, vackra tapeter och gardiner.
Nuförtiden så betalar man ofta för sej, och så var det denna gång.
Jag fick enligt mej själv, en hel del för pengarna. Tack!  Allt var till belåtenhet, det var länge sen jag  ätit så god mat, och det trots att jag var, och är förkyld. Men visst handlar det om ens inställning också.
Moa Björklund
Underhållningen var minimal, men maximal av  tioåriga Moa, som lärt sej sjunga i sitt eget rum, med hjälp av karaoke. Jag blev imponerad, inte en ton fel, med känsla och inlevelse fick vi åhöra detta, så vackert att det blev lite dimmigt, och jag tyckte att det var som på tv, "-det satt som ett smäck, och hon går vidare till nästa ..." Men...  tillbaka till verkligheten,  och konstaterar att det enda jag kan göra, är att berätta för andra, som inte var med, hur fint det var. Tyvärr fick jag ingen ljudupptagning, men vissa saker är värda att vänta på, och jag tror att vi i framtiden får höra mera av Moa. För är man 10 år, snart 11, och vet vad man vill, så är ju allting möjligt.
Vi andra som lyssnade var 30-35 personer, vi sjöng allsång, för att fira en nybliven 70- åring, hon var kvällens prinsessa och hade krona på huvudet.
Och Moa, hon var mer än värd alla applåder hon fick, jag önskar henne allt gott.

(Själv, när jag var 10 år ritade jag mycket, ofta med en svart tunn tuschpenna jag fått av pappa. Och så plockade jag liljekonvaljer och andra blommor, och sålde åt de som bodde i byn. Jag lyssnade så ofta på kavalkad, finsk musik och svensktoppen, alla möjliga musiklistor, att min mamma sa åt mej att jag nog kan göra något nyttigt samtidigt som jag lyssnade, och inte bara ligga där på golvet med lurarna på. Det är inte lätt att komma ihåg, det e ju så länge sen...vad gjorde du? )

Idag skulle jag nog plocka lingon om det inte regnade, och om jag inte va förkyld, men istället planerar jag min tid. Det finns massor av roliga saker att göra och jag har svårt att prioritera. Funderar på att måla lite dekorationer på ett skåp med fyra dörrar, och ett med två dörrar. Grunden är avklarad, och det är bara det roligaste kvar, men också det som tar mest tid, och det är just dekorationerna. Ett av skåpen är vårt eget, som står i vardagsrummet, inhandlat för några år sen från Jysk. Det andra är av samma modell, men har inte ens plats hos oss,ändå kunde jag inte låta bli att köpa det. Jag ville ha något att måla på. Det var inte nytt, utan från Retro, så då kändes det rätt att bidra med en slant.
Annars är dagarna som vanligt, och fylls på med det man också måste.


Bonad från Signegården

                                                                                                                                                                                                           

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fin släktträff ni fick vara med på. Jag ska sätta Moa bakom örat, så väntar vi och ser var hon dyker opp.
10 år ja, vad gjorde man då? Kanske satt jag på en filt ute på gräsmattan och sticka två docktröjor, en orange och en lila, med raglanärmar... och knapphål och knappar...
Visst är det roligt att måla...
Ha de så gott, och hoppas förkylningen är borta.
Kram/Benita