måndag 19 september 2011

Ta det från början

Jag hörde om en ny tidning, livsstilsmagasinet Orginaal  idag.
http://www.papper.fi/article.aspx?aID=649  Jag fick höra det av min kompis.  Jag hoppas dethär blir en tidning som räcker till, och att jag får tag på den också. Äntligen något man kanske inspireras av från vårt eget Finland. Dessutom på både finska och svenska. Nåt om 4 nummer? ; vår- vinter- sommar- höst. Spännande. Hoppas den inte är överdrivet dyr. Den kom ut 16 september, men var man får tag i den vet jag ännu inte.

Kvarnbäcksbron före restaureringen

Kvarnbäcksbron är restaurerad
Annars så har det varit talkoarbete i Bäckby i helgen. En hel drös med karlar från Bäckby har ställt upp och fixat till Kvarnbäcksbron.
Bron är från 1967, och den behövde restaureras. Det känns bra att det ännu finns en talkoanda i folk, att någon ger sej tid till detta. Skulle bara en ha byggt på bron, skulle han ha jobbat ca 16  dagar för att komma fram till samma resultat som dessa 8 per dag,  fixade på två dagar, ca 12 timmar. Men det är också många som har nytta av bron. Själv så kommer jag att gå över den, cykla och köra bil över den. Säkerligen hänga över räcket och kolla vattennivån. I kväll finns det en som röjer lite runt området.

1 kommentar:

Anonym sa...

He va bra karar, som kunna laga så de fin bro! Undrar just om di sku vila kom hit å... ;)
Kram/Benita