torsdag 19 februari 2009

Tvål, nål och hål.

En hel del nya bilder att kolla på idag.
Trots att jag lessnat lite, på att virka sjalarna, ska jag troligtvis virka några till.
Åtminstone har jag något att göra och eftersom jag kan, ser jag ju resultat, och hoppeligen ska jag inse vitsen med det hela längre fram. Den allra senaste blev lite naturfärgad.
En tvåkvällskurs i tillverkning av tvålar och schampo, resulterade i att jag fick lära mej lite nytt, fast svårt var det ju inte. Kan tänka mej att det är något helt annat om en Martha ska åta sej uppgiften, och koka tvål från grunden. Dethär var ju inget grovarbete, nej det hade redan avverkats. Det var bara att blanda och värma lite, enligt resept med mängder, och hälla i formar. Så var det klart. Schampot blev
riktigt bra, fördelen med att vi, då var i olika grupper,
fick flera sorter med hem. Jag fick laga nässelschampo, och det har jag provat och tyckt att det var riktigt bra för håret. Måste använda det ännu en tid för att vara säker på om jag ska fixa mera hemma senare. Rölleka och ringblommaschampo gjorde vi också.
Tvål-schampot ska visst torka en tid innan det används.

Polyestergarnet MERDIVEN från Turkiet som jag visat förut, har användts till en sjal nu, och det blev riktigt fint, trots att jag gärna virkat den lite större, men garnet räckte inte till mera, och det går ju att ha den som axelvärmare också eftersom den dessutom blev lite tjockare. Garnet finns i Jakobstads handarbetsaffär också. Fast inte det svarta.Svårt att få bra bilder på sjalen. Det svarta äter liksom upp färgen, så den ser nog bättre ut när man ser den på riktigt.Jag ska visa min bindnål som jag
snickade då, när Strömsö visade
hur man nålbinder. Oturligt nog så ser jag inte deras filmer på datorn, men nyligen har jag hittat en sida, som kan ge massor av hjälp. Det behövs bara mycket träning. Allt skulle bli mycket enklare om någon satt bredvid och visade. Men jag känner ingen här nära, som kan dethär, och då får man försöka klara det själv. Många gånger har jag funderat på om jag ska fixa dethär, eller om det är ett av dom projekt som man helt enkelt får ge upp, eller kanske låta det bida sin tid.
Imorse testade jag att tvåändsticka, då jag fick reda på hur jag ska göra uppläggningen, men sen finns det ingen som säger om det blir rätt. Så jag får tro mycket, och hoppas, och göra det med kärlek. Att använda stickor och vara vänsterhänt, det är nog bland det svåraste jag vet. Så här finns det en verklig utmaning.Därav det myckna virkandet, då har man bara en nål och garnet att hålla reda på.

Telefinland har just nu, och hur länge vet jag inte, billiga telefonavgifter, och jag har nappat faktiskt. Hoppas på en stor fisk. Nåja, om jag förstod rätt så ska min nuvarande taltid och sms, i räkning sjunka med två tredjedelar. Klicka uppepå sidan i remsan där det står "liittymät ja puhelimet". Det är "perus" paketet jag menar, på den sida som kommer upp. I dessa tider har alla begrepp blivit tvärtemot, så nu är det en dygd att vara sparsam. Om en tid får men ju se det resultatet, och har man bytt en gång, så blir det säkert lättare nästa gång. Men det kan ju hända att man blir nöjd också.Det brukar smitta av sej.

2 kommentarer:

TroHoppKärlek sa...

Men Isa, sitter du uppe mitt i natten? Jag ska nog inte säja nå om det, för jag har själv blivit en riktig nattuggla.:)
Din bindnål ser ju riktigt fin ut, du är ju en riktig snickare också. En riktig allkonstnär!!!
Jag gör mina nålar lite längre tror jag, och så är de kanske en aning smalare men bredare spets. Vilken konstig beskrivning, men det finns bilder, på vår hemsida. www.skogsformedling.se under handarbete. Får man göra lite reklam?
Dina sjalar är SÅÅÅ VACKRA!!!
HA det så bra, Jag kommer inte åt min mejl, för laddningssladden till min dator glömde jag i husbilen som står i Bollnäs... Vi hörs...

Anonym sa...

Nä, inget nattvak, då är jag sjuk, om jag gör det. Jo, jag såg din nål så jag ska försöka fixa en sån också.
Reklam har jag inget emot och jag rekommenderar gärna din sida också, om det är ok.Söndag i dag, det snöar massor.....mvh Isa