torsdag 19 februari 2009

Kära risgryn


Det är nu du ska ta fram dedär finfina jordgubbarna du plockade förra sen sommaren. Fixa till en god kräm av dem, och för att riktigt få fram den goda smaken av gubbarna, så tillsätter du lite färskpressad citron, sisådär en två tre matskedar på 1 och en halv liter kräm.
Så tar du fram din gryta och kokar risgrynsgröt, och om risgrynskokandet har blivit lite tråkigt, och sammalunda, så ska jag ge dej ett tips. Men man måste förstås gilla smaken av kokos, och helst de andra som ska äta också. När koket snart är klart, så brukar man behöva späda lite, då tillsätter du en dl. kokosmjölk, om du kokat på en liter, kanske inte mer, eftersom det kan bli för mycket, salta som vanligt, och låt gröten stå en stund innan du serverar, med krämen på. Och det på bästa bröllopsporslinet, som stått i skåpet oanvänt, för att det är för fint att användas. Man lever bara en gång. Så är det bara att njuta, och nästan garanterat tror jag att du tänker på hur underbar sommaren är, och hur goda dina gubbar är, vilken tur att du plockade dom, och såg till att fåglarna inte hann ta dom. En stund guld värd, att minnas, och med nya krafter, på en mätt mage, orkar du ända till kvällen. Och som en vän sa en gång, på en mätt mage sitter ett glatt huvud.Och så har man vips en annan tanke att ta fram, när man plockar gubbar nästa gång.

3 kommentarer:

TroHoppKärlek sa...

Hej!
Risgrynsgröt och jordgubbskräm det är väl gott!!!
Men vi har inga jordgubbar i frysen, vi åt upp alla vartefter de mognade och då vi var hemma...
Ha en bra dag

Anonym sa...

Hej!!
Risgrynsgröt med kokos -det låter gott, ska prova någongång...
Sjalarna såg också fina ut - kanske det blir det som jag börjar virka sen någongång..... Du vet man planerar så mycket, tänker sen när jag får tid, men egentligen är det ju när jag tar mig tid till det....

Hälsn. fr biblioteksbesökaren

Anonym sa...

Hej!
Tack för det jättelånga......
Jag blev såå glad!
Kommer svar så fort jag hinner...
Vi kom hem för en timme sen.
Önskar dej en GOD NATT och SOV SÅ GOTT. Kram/Benita.