fredag 2 mars 2018

Det hör till saken, att ha varmt om baken...

ylleshorts...
Den senaste tiden har jag stickat mycket. Säkert för att det också varit så kallt att man inte velat visa näsan på utsidan.
Men till stor del också för att ha något att göra, då jag är arbetslös. Eftersom jag är väldigt frusen av mej, så har jag försökt mej på ett par shorts. Tänkte de skulle sitta fint utanpå mina tightbyxor. Och"utanpå" så ska de väl vara lite större då... Sticka och sticka och kunde inte riktigt prova. Och det blev ju för stort. Så jag sticka ett par till. Det stora paret gav mej en ide om att jag kanske kunde laga midjan lite längre, så kunde man vika ner den över de stickade benen och så skulle det se ut lite som en kjol istället. Det är inte riktigt klart än, för jag vill ju ha en liten spets i kanten, och den ska jag troligen virka. Tänkte mej ett band också, då jag stickade ett hålvarv. Skönt ska det bli att ha på då man ska ut i kylan. Mönstret är från Drops, och jag stickade storlek L-XL och sen XS-S. Valde Novitas Venla garn istället för Drops Flora som fanns i mönstret, då det också var lättare att få tag på. Samma tjocklek på det garnet.

Venla garn till vänster, och 7 bröder de grå...
Så besökte jag biblioteket när jag hade så tråkigt, och fick hem en bok med så fina sockor i, att jag ville sticka dem. Boken hette Mjuka sockor varma tår. Men det var väldigt svårt tyckte jag, mönstret var svårt att följa och jag orkade inte lösa beskrivningen på foten, så det blev en vanlig variant. Kanske nån annan gång. Prova lite olika garn. Lite grövre gör ju att man får en lite vidare socka.

Essesockan?...
Fick tips om ett mönster som man hade hittat i Esse. Det skulle va väldigt gammalt. Essesockan kallades den, och det blev ett slags axmönster. Den påminner om alpstickning. Den ville jag väldigt gärna sticka, men det blev problem direkt. Mönstret blev inte till ax första gången, men sen jag fick höra att mönstret förskjuts, så löste sej det hela. Försökte mej på en egen version i en kortare variant, och inte i en långsocka som de flesta stickar. (Den uppfattningen fick jag iallafall.) Och vitt är ju bäst då det handlar om att mönstret ska framträda...men  det blev lite annorlunda färgval för min del, då jag satte igång och fantiserade ihop min egen Essesocka. Ville ha himlen där uppe och sen de fina axen och så strån med bladen och så kommer ju jorden längst ner, och så ramlar det ner frön...då axen är färdiga. Så det blev blått, ljusblått, ockra, grönt, beige och mörkbrunt.

Drömfångaren...


Drömfångare, ett pyssel en kväll, med en inköpt duk från loppis. Hur roligt som helst, som de säger i Sverige. Det var det faktiskt. Senare fick jag ett mönster av grannen som fanns i en Allas, tror jag det var. Så då virkade jag duken också, och så fick hon den drömfångaren som present då hon fyllde år.

Lappar till klackmattan...

Vissa saker tar sin tid innan man kommer igång, och vissa tar tid innan det blir färdigt. När jag blev intresserad av att fixa en lapp-matta eller klack-matta, minns jag inte riktigt, men nu är den på gång. Få se när den månne ska bli klar...


Så blev de då klara, kjolshortsen...

1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Hej på dej!
Det roligaste du håller på med i mina ögon är klackmattor som jag inte ens prövat men det ser åtminstone intressant ut. Det här med stickningen så tycker jag du skall bara se på bilden och sen göra som du själv vill. Så gör nämligen jag, har aldrig tålamod med mönster. Huvudsaken är ju förstås att det blir varmt o gott det här med stickade plagg.
Annars, har ni varit på någon resa nu? Vi har nog hållit oss mest hemmavid men står inför tre veckor på Teneriffa. Längtar förskräckligt efter värme. Ha det gott