fredag 22 april 2016

Skott...

Ödesträdet
 Ifjol köpte jag ett ödesträd, och det har klarat vintern. Jag trodde den skulle tappa alla blad, men ingenting hände. Den vilade, och jag har läst på att den ska blomma om man inte klipper den. Så den får va. De mörka bladen är fjolårets, och nya ljusare gröna har satt igång. Efter att den blommat, (om den gör det) kan man kapa av skott, och sätta fler i samma kruka, eller dela med sej. Jag hoppas verkligen att jag får den att blomma. Den ska få vita foderblad som sitter länge, och så något rött i mitten som ganska snabbt faller av...

I mitt förra inlägg visade jag en tröja, en Baby Sophisticate. Jag hade inte riktigt fått till det med storleken och den blev nog en för en docka. Det var inch, som ställde till det, och nu har jag ju räknat om det till cm, och då blev det lite annorlunda...man lär sej av sina misstag... 1 inch är 2,5 cm. Kunde inte låta bli att sticka till de tre varven med bubblor...knappvalet blev lite si, och så då jag inte ville köpa nya utan ta av det jag har. Tyvärr har jag ingen som passar i tröjan ännu, men det gör ju inte heller nåt.

1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Tröjan är riktigt fin och bra att ha något på lager för när man behöver sen så brukar inspirationen inte alltid infinna sig.
Ödets träd, ett fantastiskt träd. Nu vet jag ju inte hur man skall göra med det men jag har tidigare haft ett och jag längtar efter ett igen. Jag klippte det för att jag ville ha det som ett träd annars så slingrar det sig över hela fönstret. När nya grenar blev för långa så klippte jag, vet inte riktigt när men jag har långa fingrar när det gäller att aga växter. Det bommade hos mig helt fantastiskt så jag vet fortfarande inte om man skall klippa eller inte, jag bara gick på magkänslan och det lyckades. Lycka till med detta fantastiska träd.