onsdag 16 september 2015

Dagarna mörknar...Numera ligger en glasskiva ovanpå skrivbordet.

Lådor inne i skrivbordsskåpet
Härligt blå...
Nu har det blivit dags att lägga in lite bilder på sommarens arbeten. Nu är bären plockade, källaren full med saft, och frysen full med bär, och det blev sämre väder idag. Skrivbordet är i björk, och jag har testat att måla med Annie Sloan färg. Det är en kalkfärg, och jag har ju vaxat den, men undrar nog om färgen ska tåla nån nötning. Låset blev utbytt, men den gamla nyckeln passade, så den fick va kvar. Hela möbeln fick limmas på nytt också.
På bilderna är de två lådorna högst uppe inte riktigt färdigt målade, men idag hade jag inte kameran hemma. Dörren fick ett mönster från en Allerstidning,
tror jag det var, där man hade ett
mönster till att sy en duk. Ganska
nöjd är jag. Ett riktigt lekfullt och
roligt arbete.
Om bilderna får jag
kanske återkomma...Förutom skrivbordet så har jag målat en hinterglasmålning till ett bröllopspar också. Jag fick hjälp med att få sågat och fräst ut ramen. Den dekorerades med körsbärskärnor i kanten. Så använde jag ju den vanliga dekorationsguldburken, Miranol. Och så målades den med Annie Sloan färg. Old white, och så vaxades den. Jag har förstått att den blev uppskattad. Jag har inte målat så många vita hinterglasmålningar. Men till ett bröllop passar det ju nog bättre med vitt. Annars så tycker jag ju att färgerna lyser mycket mera, då det är en mörk bakgrund. Planerar att måla en till snart. Fast inte en bröllopstavla, utan en svart med text. Jag har ännu inte kommit riktigt på vad det ska vara för dekorationer. Men ramen vet jag hur den ska se ut. Måste handla glas till den troligtvis.  Just nu håller jag på att fixa en gammal ram som gått sönder, vilket inte är helt lätt, men en rolig utmaning.

Bröllopslyckönskningar

Min höstvirkning

Dagarna går, kom ihåg att göra det du älskar, för imorgon kan det vara försent...

Inga kommentarer: