onsdag 6 maj 2015

Det har börjat blomma lite...

Gulsippor
...i trädgården. Man ser små början, och blommor som blommar. Lökar finns det inte så mycket hos oss då det ibland är så blött, så då försvinner dom. Men i slänten har vi lite, där är det ju torrt och vattnet  rinner bort. Jag har verkligen fått tänka till, var jag ska plantera lökarna. Blåsipporna har inte heller ännu börjat trivas, i år blommade det bara två blommor. Men de gula och vita, bjuder på sej.
Vitsippor
Jag myser lite grann, då jag går runt, och känner lite förväntan.
Till morsdagen önskade jag stöd för våra gula hallonbuskar, och han håller redan på att få det klart. Pappa har skänkt mej en drivbänk som stått på hans gård, och nu behöver han den inte längre. Det var spännande att hämta hem den, då den är så stor, men det gick bra. Vi höll på ett tag, och städa upp den, och ändra lite på luckorna, och sen placerade vi ut den, och så fyllde vi den med ny jord. Man ska väl ha lite gödsel i botten men det har inte jag. Jag började med tidningspapper som jag sett dom göra i "Äntligen hemma". Så nu väntar jag på att jorden ska få den rätta gradern, alltså 15, på termometern som finns inne i lådan, för att kunna plantera i den. Några frilandsgurkor har jag nog där redan, för att se om de klarar sej, men de står också i en styroxlåda. Ën hylla med olika sorters blommor och grönsaker och fröpåsar väntar här inne i värmen. Det är inte länge kvar nu. Jorden hos oss är så lerig att det inte blir bra att odla i den fast jag försökt, ända sen jag flyttade hit, och försökt med jordförbättring.
Pigga liljor
Ifjol hade jag bänkar av lekastenar, och då kom ju katterna på, att de kunde göra sina behov där, och det var ju inte alls roligt, jag som inte har en egen Findus heller... så då är det ju bra att ha ett lock på. Då är det bara att vädra och täcka med duk mot insekter, och en alltför varm sol. Få se hur det går. Det som är bra med lekabänkarna är att man kan dra ifrån en sten, och så finns det en massa maskar där, bara att plocka om man behöver till en dag att meta. Sen bara knuffa in stenen i hålet igen...
Vi försökte odla potatis under halm, på bara marken i fjol, men det kom ingen potatis, nåt hade vi väl gjort fel, så i år har vi några i plastjordsäckarna istället. Det som var bra med
halmen på marken var ju iallafall att vi slapp en
hel del ogräs.
Drivbänken
Mina trädgårdsbänkar
Sonens Crecent-cykel


Sonen fick en gammal orange crecent-cykel utan styre, och nu har han fixat upp den till sommaren åt sej. Lite som behövde bytas, som trampor, gammalt styre med nya handtag, sadel, ringklocka, och en lampa, ett nygammalt bakhjul servades också, och så målade han den grön. Det blev en fin retrocykel, ja och ett nytt lås har den nog också, skulle jag tro...
Snart öppnas nog vägen till Skrattlas-skogarna, så kan man åka på en skogstripp, och kolla om allt är som förut, men du vet, träden växer och blir stora dom med, och stormarna och annat väder stökar till det. Så säkert finns det något nytt att se.

1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Verkar som ni sysslar med lite samma saker som vi. Skogen älskar jag att både köra eller gå i för att få de fina glimtarna och även dra hem ett och annat.
Drivbänken den blir säkert super. Jag har haft en i många år men nu har mannen förminskat den så där sår jag endast sallad, några redisor och squach. Jag har redan sått där men det kan vara för tidigt, får bli vad det blir. Ha det trevligt där bland dina blommor.