lördag 18 april 2015

Ferrari-stickor

KARBONZ
Ett besök i Karleby, (som vi mest kallar Kokkola faktiskt) resulterade i ett spontant köp av ett par "ferrari"- stickor, som försäljaren kallade dem. Min erfarenhet av tunna stickor, alltså 1.50 storlek, 15 cm i bambuträ, är att de böjer sej, och  numera äger jag bara 4 stycken. De nya stickorna är gjorda av ett slags högteknologiskt fiber som kallas carbon. I dagens värld, används det i tillverkning av flygplan, rymdfärjor och racerbilar. Så de borde ju hålla. De är också väldigt lätta.
KnitProo har de här stickorna, säkert billigare på nätet, än det jag fick betala för dem. För ett tag sen så stickade jag minisockor, och jag tänkte att jag kunde prova det igen, med ett ännu tunnare garn, kanske i bomull, och dehär lyxiga hållbara stickorna.
Jag fick också se stickor som var kantiga, de sas vara bra, om man har problem med händerna. En nyare modell av virknålar, som inte har så vass ända att garnet splitar sej, dessutom med ett rejält utformat handtag att hålla i. Alltså en riktigt trevlig handarbetsaffär som fanns till höger och nerför trappan, då man går in till Anttila. KATARIINA, hette den. Såg på kvittot att den också finns på nätet, på adressen www.nettikatariina.fi

2 kommentarer:

Hantverkarglädje sa...

Jag har inte en susning om vad du skriver om för stickor. 1,5 nr stickor, ja de är tunna de.
Riktigt gulliga små sockor. Har nån gång sett pyttesmå stickade sockor som prydnad till t.ex. en jacka och de var så gulliga de med.
Just nu virkar jag ugglor, verkar ha bra åtgång hm,hm. Just nu försöker jag även få lit ordning i huset med fönstertvätt och dylikt. När det blir varmt vill man ju helst hålla sig utomhus. Jag mår annars bättre och bättre men har fortfarande rytmstörningar ibland i viloläge men tror att jag inte slipper detta helt. Ha en fin vecka.

Isa sa...

Trots att de nyköpta "ferrari"stickorna skulle vara så hållbara, så gick de sönder strax innan mina minisockor va klara. Vilket förtret, men allt hållbart kan visst också gå sönder...