onsdag 26 november 2014

Polka dots


Polka dots
Nu har jag försökt sticka en röd mössa med vita prickar på. Prickarna står ut lite. Är det polka dots eller flugsvampsmönster som inspirerat mej? Säkert båda två. Inte så svårt att sticka, kanske jag stickar en till nån dag. Kommer inte ihåg var jag läst om dessa prickar, men jag hade ialla fall skrivit upp nåt, om hur man stickar bubblor. Nu var det ju så, att jag fick mina bubblor i lite fel ordning, då jag provstickade, så jag räknade, och skrev mitt eget mönster.

I somras var vi ju till Åland, och då besökte vi keramikverkstaden "Lugnet"i Hammarland på Skarpnåtövägen. Jag köpte en liten skål därifrån, den är så fint blå, och har ett mönster som påminner mej om när man dekorerar pepparkakor med kristyr. Skålen var också tillverkad 2014, så den passade som minne från besöket. Den har en underbar undersida också där det syns var man hållit i skålen med handen eller nåt verktyg,och doppat den i glasyren.
Det skulle ha varit roligt  att ha pepparkaksdegen i den, men den var för liten för det, den rymmer 1/2 liter och min deg är alltid 1 1/2 .  Men iallafall så kan jag ju berätta att det var värt besöket, och åker man till Åland kan man lugnt, besöka "Lugnet".

Lugnet Keramik

1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Mössan var riktigt skojig. Jag skulle nog kalla den flugsvamp.
Som du säger att du gjorde ett mönster, det tycker jag också är bästa sättet. Jag brukar se på bilder och göra resten själv.
De där bollarna skulle gå att sticka även i andra sammanhang kan jag tänka mig.
Någon sorts bollar har jag stickat och även virkat någongång men det är väl snart 100 år sen.
Ha det så gott.