torsdag 24 november 2011

Virka tro hopp och kärlek.

Så småningom blir det lilla jul,
och då vill jag nog ha "lite" stämning iallafall. 
Så...nu just då alla stickar, 

så virkar jag.
Efter att ha läst om det som är inne just nu, så kom jag  på en del saker som jag ville förverkliga.
Så bloggar jag efter det, tänkte jag. Just nu kunde jag ju helt designa om min blogg, men har jag tid med det? Okej, jag tittar lite hur det kunde se ut, men lägger tillbaka allt som det var förut. Just nu, skulle jag ju blogga, och inte förändra hela sidan och systemet. Kanske jag fixar ett nytt utseende till bloggen, men det får bli en annan dag.
Min docka har en egen stickning,
stickorna är av tandpetare
Denhär dockan har jag haft sen jag var liten. Märkvärdigt att hon inte har något namn. Då hon var ny, hade hon en sydd klänning,. För ett år sen fick hon en ny virkad. Hon har också blivit krönt till princessa, då när jag var intresserad av att virka kronor. Så fick hon sej nya tossor, då jag lärde mej virka såna. Efter Thailandsresan fick hon blomman, "lila vadii", till håret, och just nu lär hon sej sticka.
Stickningen blev till, då jag fixat egna stickor av trä. Dem hon använder är gjorda av tandpetare. Och det går faktiskt att sticka med dem. Och dessutom får man träna på sin fingerfärdighet, om man provar dem.
Mina mörka trästickor


 Stickorna jag fixat är jag riktigt nöjd med. Jag gjorde en del olika grovlekar 3:or,5:or och 6:or. Alla är provstickade med, men ännu ska jag testa lite vad som passa att ha på dem, istället för att lacka dem. Lite  parrafinolja eller bivax...Stickorna blev till för att jag jämt brukar tappa dem då jag börjar en stickning. Efter att jag har lagt upp stickningen avigt, eftersom jag är vänsterhänt, då brukar det ibland visa sej som plumpar då man försöker :o)
(Bambustickor är bra, men dyra.) Sådana kan man också fixa själv. Trästickorna är inte så hala eller tunga, så dom hålls i stickningen. De klirrar inte lika högt, men de klirrar lite dovt. Lite strävare att sticka, men garnmaskorna hålls bättre på stickorna. Jag har läst att det finns fyrkantiga stickor också, för att man inte ska spänna sej så mycket, men de runda har funnits länge, och fungerar riktigt bra, om de är av trä. Nackdelen är, att om de inte är lackade, kan de lättare få stickor, och garnet fastnar, men det finns ju sandpapper, så man får underhålla dem lite, och hålla dem borta från vatten.

 


Virkade jul-kulor
Just nu så stickar man julkulor,
riktigt fina är dom. Jag ska nog prova sticka en. Men som sagt,
jag virkar.
  Och så ville jag ha dem av lite grövre garn också. Några med 7-ans virknål. Det blir nog lite inredningsdetalj av det, tre på ett  fat eller så. Provade med glitter i garnet, lux mohair Rose, som ser ut att ha tagit slut på butikshyllan. Undrar vad andra fixar med det garnet?
Lilla-juls hyacint
Lyktan som lyser i mitten är ett origami-pyssel. Jag ville ju ha den att lysa, så den fick en liten glaskopp med ett värmeljus i .

En hyacint kan man ju ha till Lilla- jul, om man klarar av doften, som kan vara stark. Helst ska det va en robust kruka till den som stöd, då den blir större, så att den inte ramlar. Men just nu, är den så liten ännu, och inte ska de ha mycket vatten heller, så den fick ett virkat "fodral". Sen kan jag nog placera den i en robust kruka. Fundera på att plantera den i en gammal vante också, men i brist på sådan, så blev det såhär.
Ha en ombonad Lilla-Jul.
Kom ihåg glögg och pepparkaka, det värmer vemsomhelst!

Inga kommentarer: