lördag 4 april 2009

Dagar som kommer

Sen sist så har det redan hänt 5 mirakel. Så jag vet att jag åtminstone kommer att få se mirakelblomman. De små plantorna är riktigt kraftiga, och trots att det står på påsen att de ska gro först efter 7-8 dagar, så hade det första miraklet, redan efter 4 dagar orkat upp. Vilken växtkraft. När dom blir lite större ska de delas på, och få sina egna krukor. Snart ska jag köpa en ny, för mej spännande fröpåse. Skriver mer om det sen.
Och oj då, igår så blev jag riktigt övertalad av min man att gå med i facebook, och sonen fixa till det hela, och jag blev nästan rädd när jag öppnade min e-post idag. En massa post, säkert 20 meddelanden. Och jag som inte vet hur man gör. Vad har jag nu gett mej in på, jag som inte alls skulle med, hade jag tänkt. Men datorn har ju inte brakat ihop ännu så vad gör det, det kommer väl som annat en sak i taget???? eller allt på en gång!!!! Men så här mycket, är nästan för mycket. Ska ligga lågt ett tag, som jag hört nån säga, när man inte vet riktigt ut och in.

På nya jobbet finns det en jobbarkompis som provat
en hel del inom handarbete, och vi pratar ibland om det. Jag bad att få se de vantar hon berättade om, och så en dag hade hon kommit ihåg att ta med dem.
Jättefina vantar med mönster och en bred mudd
runt handleden. Vanten hade en jättefin början och jag ville ju pröva om jag kunde göra en sån. Jag fick ett fint stickat armband av henne, och hon berättade hur man gör. Det liknar alldeles tvåändsstickat, och jag förstod hur man får stickat kanten utan att den krullar sej. Det är så roligt att lära sej något nytt, och jag är så tacksam för att det finns såna som ger sej tid att visa vad de kan, och hjälpa någon vidare. Jag har kämpat hårt med mina första vantar i tvåändsstickat och dom är ännu inte färdiga. Tanken på ett par i två färger håller modet uppe. Och nu kan jag ju använda en nysorts början på de vantarna. Snart är tiden ute för dessa varma hantverk, men allt rullar på, och snart kommer vintern igen. Men nu väntar jag nog på varmare väder hela tiden.


Ute i garaget, där händer det också saker. En stark målarfärgsdoft slår emot en då man går in. Jag har inte mycket med det att göra. "Pysseltraktorn" har blivit målad i rött nu igår. En 4/60 modell Nuffield. 24 timmar torktid. Undrar när man kan köra in bilen igen? Egentligen behövs det inte, den tiden är redan förbi i år.

Till allas förtjusning så har vi inhandlat ett badkar. Det ser ut att bli flitigt använt. Det passade riktigt bra in i duchrummet. Väggen hade, redan då vi byggde, fått en mosaikbild gjord av spegelbitar. Nu kommer väggbilden mera fram i ett sammanhang. Badkaret är gjort av något som kallas pressad marmor. Högt och fint och rymmer mycket vatten. Har man bastu samtidigt, kan man ju ta kalla bad emellan, men jag gillar ju när det är varmt. I Turkiet fanns det ett sådant bad inne i den heta bastun. Efter det gick man in i hammam.
Vårt badkar var tungt, och grannen kom och hjälpte till. Så snällt. Redan samma kväll invigdes badkaret.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Isa!
Jag skrev en lång kommentar till dej tidigare i kväll... Men den försvann, vet inte vart den tog vägen?
Vilket blommirakel du har att föda opp! Va roligt att följa med hur de växer. Man ser ju nästan förändringen med blotta ögat.
Jag har inte blivit vän med facebooken, vet inte riktigt hur det funkar, men jag är med där... Men det är roligare på bloggen tycker jag.
Är det tvåändsstickat, armbandet?
Det ser ut så.
Det ser bra ut i garaget ert. Du har en händig och duktig man!
Vilket häftigt badkar! Har aldrig sett den modellen tidigare.
Det är säkert bra med en så hög modell, då behöver man inte krypa så lågt ner.;)
GoNattSovGottHälsarBenita.