torsdag 9 april 2009

Blommor och blader, gör en glader.


Den nya fröpåsen är beställd, kanske jag har den efter påsken. Spännande.
En ganska vanlig kaktus, får sällskapa med de jag redan har. Denhär var efterlängtad. Nu heter den "Påskkaktus" i butiken, allt efter säsong.
Annars heter den väl Novemberljus, och betydligt fler namn, har den.
Men den kommer med svanarna, så därav krukan, i väntan på våren. Den ska hållas fuktig så länge den blommar, sen kan den torka ganska mycket mellan vattningarna. Den blir säkert fin, då blommorna slår ut.


Ibland bara finner man något i sin väg, som verkar intressant,
och det gjorde jag också, för ett tag sen, i den vanliga "citymarket" butiken. Alldeles först, trodde jag att det var ett aprilskämt, sen trodde jag att man kanske kunde använda den till att virka ihop gaffelvirkningar. Idag fann jag ett resultat på, vad det var för en lustig sak. Den kallas "kroknål för duddelriktad krokning", så jag fick ett nytt mysterium att lösa. Hur gör man då, med en virknål i vardera handen. Blir det ett besök till biblioteket, eller ... någon som vet hur man gör?????
(Nu när det är den 8:onde juni 2011  så har jag redan för ett tag sen, reda på vad denhär virkkroken används till. Därför skriver jag in dethär i bloggen Alltså så är det en dubbeländad tunisisk virknål, som man virkar tilletx. en  tröja eller en väska med. Man använder tunisisk virkning i rundvirkningen, och man använder oftast två olika färger.
Effekten blir en vävlik struktur.)
Det är en vecka sen, mina tvåändsstickade vantar blev klara.
Det är de första vantarna jag någonsin stickat. Hoppas nu att det blir fler. Ganska nöjd är jag trots att jag fått riva, och ha mycket tålamod med dem, och så blev dom också nästan för små. Men det kanske blev så. för att jag ska ha någon orsak att fixa ett par till. Just nu har jag ju långledigt i Påsk, och då ska jag ju handarbeta lite, en ny pläd i ljusbrunt och vitt har påbörjats, och så har jag planterat om några mirakel, så att det igen skulle bli lite varmare i krukan med plast på, så att frön som inte spruckit, får en ny chans.

Ute var det sandblästring i dag. Stora fina traktorhjul som sen ska målas. Och så när det var blästrat klart, så kommer det ju ner snö igen. Ja, årets väder blir man inte klok på. Det borde ju ha snöat på jul och inte nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken vacker "Påsk-kaktus" du har! Och en lika vacker svan-kruka.
Jag har haft såna blommor också förr...
Såg förresten fyra svanar i går! Nog är de stiliga!
Didär virknålarna på "rundsticka" har jag aldrig sett förr! Du får ta reda på hur man gör, så får jag höra sen...;)
Dina vantar är riktigt fina!
Har just tvättat mina tvåändstickade vantar i såpa, i tvättmaskin, 30 grader och ULLPROGRAM!De blev riktigt bra, jag borsta opp insidan, så di e lite ulliga.
Du har många små plantor som kommer att glädja er i sommar! ;)
Och traktorn blir bara finare och finare! Till slut så står en "splitterny" gammal trktor på gården och gnistrar i rött! ;)
Glad Påsk önskar Benita.