fredag 27 juni 2008

Matglädjen i mej


Jag ska berätta mera om mitt grilltips och jakten på osten.
Just idag fick jag Samarbetets Mat världen 7 i postlådan och konstaterar att det finns ett smörgåsresept i tidningen med halloumiost. Halloumiosten kommer från Cypern, och är deras nationalost, den liknar lite mozzarellan, men är betydligt hårdare. Dessutom är den väldigt salt.
Ibland borde man bo nära ett salutorg, så att man lite lättare kunde få tag på något speciellt, när man är intresserad av det . Men för mej hör det till ovanligheterna. Denhär gången fick jag nöja mej med en ost som fanns på en av stormarketarna. En ost som Emmi lagar. Det var en vanlig mjölkost men gick att grilla. Tyvärr var den inte laktosfri, och så var båda ostarna redan smaksatta. I brist på bröd äter man limpa, eller.....hur var det nu?

Nåja, jag har redan bilder på den nya stora limegröna utställningslastbilen "Legend". Men dem får man inte dela med sej av, åtminstone inte förrän bilen blivit visad officiellt. Han är duktig på att måla bilar Simo Riikonen.
Fint med motivlackade bilar.Annars så sitter jag och läser sagor allt emellanåt, två tjocka luntor, men vackra är dom. Det lär nog ta ett bra tag innan jag läst igenom dem. Jag är inte så snabb att läsa, och så är det ganska liten text. Det är en ny upplaga och annars lätt att läsa, bara man inte börjar stava till alla namn som finns. Nu har jag läst om Aladdin och den underbara lampan, och jag tror att jag har sett den som film också, men inte den tecknade versionen som gossen har på band. Det är en hel del kvar, men jag kan ju förlänga lånetiden upp till 3 gånger, sa hon på biblioteket.

Gossen läser till moped och traktorkortet och jag läser högt för honom också, allt om trafikmärken och korsningar, och hur man uppför sej i trafiken. Men när det ska skrivas så är han nog ensam om det, då ska vi se om något har fastnat eller om det blir repris.Måste berätta att flarnen det kom resept på i tv nyligen
blev prövat, och riktigt bra blev det. Ett enkelt och snabbt sätt att fixa kaffebröd. Men det gäller ju förstås att man har färska rabarber. Hann du inte se programmet så ska jag berätta att man kavlade ut bladdegsplattor en aning och hyvlade på tunna skalade rabarberlängder och strödde på massor med florsocker, man kunde tro att rabarbern skulle lämna trådig, men det gjorde den inte. Vi prövade med jordgubbar också. Bakverket besökte ugnen och så var det klart. Floras vanillavispi som dessutom är låglaktos passade bra att ha på. Tyckte dessutom att rabarbern nästa gång ska ha kanel på sej också.
Ja, dåligt väder. . . . då kan man passa på att baka, alltid glädjer det någon.
Ha det bra!

Inga kommentarer: