torsdag 20 december 2018

Det glittrar mer i mörkret...

...så använd reflex...
Dagar utan att sticka och virka finns inte just. Det är en så trevlig sysselsättning. När något blir klart så sätter jag nästan genast igång med något nytt, eller gör något halvfärdigt klart. Nu har jag virkat stjärnor, och så blev det 2 stickade mössor. Mellan varven gör jag lite julmat, bakar, och så sköter jag om att mina maskiner gör jobbet. Vilken tur att man har diskmaskin och tvättmaskin. Man sparar en massa tid till annat intressant.

Glittergarn...

 Den här mössan är stickad i Limit Edition garn från 7 bröder. Och den har ingen tofs, jag tror den ska va utan...
Glaskula i stickade tofsen...
Mönstret...garnet är Tuuris eget garn

klicka på bilden för att se den större...

Stjärnan var inte helt lätt att virka, och då man tittar närmare på bilden ser man kanske virknålen markera platsen man startar på, för att virka de många uddarna, som virkas fram och tillbaka...Det var också där som jag stötte på problem och gjorde fel. Men den lärpengen,  fick 4 uddar och platsar på fatet under min julkanna. Jag gillar ju stjärnmönstret, och det blev glittergarn till denna också, men mycket tunt och virknål 1.5. Mönstret hittade jag på nätet. Julstjärnan är garanterat kalorifri...


Klippte efter randen jag ritat...

Tröjan, den köpte jag på loppis, den är av riktigt ullgarn, men jag kunde inte ha den, då den skulle träs över huvudet, och blev lite för snäv. Så jag beslöt att klippa upp den, och väva ett band att lägga  på insidan, för att dölja den sydda kanten, och att sticka nya kanter. Fast det blev virkade kanter stället, efter att jag provat lite. Knapparna är av norsk modell som också hittats på en loppiströja. Den i sin tur fick fastsytt en dragkedja istället. Det är roligt att fixa till dessa tröjor som är av bra kvalitet. Inte hemstickade, men väldigt fina.


Här är tröjan klar
Ha det gott i julstöket...

Inga kommentarer: