söndag 2 april 2017

Mera bullar...

Det blev 6 månader igen på jobbet, och dags att sluta. Jag ville bjuda på kaffebullar den dan...
Så det blev en fortsättning på prinsess-semlorna i en annan form. Modellerade små marsipanrosor och två blad per bulle, satte dem på en rågbrödsbit med en tandpetare i för att torka lite...


Eftersom bullarna var frysta gick det bra att gröpa ut ett hål med pariserjärnet,
efter en liten stund framme på bordet. Locket skars av och ett till hål för sylten gröptes ur.


Det blev boysenbärssylt...
Ovanpå det lite mandelmassa



och en spritsad kant med vispad grädde...












Locket på och så lite grädde i gropen och så placerades rosen däri med sina två blad.


 Tyckte det var en riktigt festlig bulle att bjuda på, och jag tror nog att jag kommer att reprisa den...

2 kommentarer:

Hantverkarglädje sa...

De var minsann fina rosor och dessutom ätbara.

Hantverkarglädje sa...

Hej Isa. Ja p.g.a. armen skulle jag vilja både gråta o svära. Det värker ända upp i axeln ännu men skall till poli i morgon så få se vad de hittar på då.
Trillingblomman som var på min sista bild har stått på samma ställe i arbetsrummet, därav har den inte tappat blad. Skulle gärna haft den svalare men vågade inte sätta den i källaren.
Jag köpte den i höstas för 10e, varit över 30. Den var så fin o full av blom så jag tänkte att jag testar klara den över vintern och det verkar ju ha lyckats men eftersom den inte haft nån riktig viloperiod med svalare så har jag inte så stora förhoppningar om fin blomning.
Tänker nu ge det rosa pulvret som näring och se till att hon får vatten. Minns en tant i Vörå som hade en stor fin som var full av blom varje sommar och hon vattnade den 2ggr dag om så behövdes under blomperioden. Varje vinter tappade den alla blad.Intressant ibland att testa om man klarar olika växter.
Detta blev en hel ramsa trots att jag sitter o skriver nu med bara en hand.
Ha det gott med ditt odlande och konstnärsskap.