lördag 3 december 2016

Lyfta yllemaskor i advent...


Av garnet joki

 Adventskalendrarna är i användning, vilken man valt är ju en smaksak. Hos oss har vi en köpt papperskalender, och en som är laddad med choklad. Den andra är en hemmagjord med klädknäppen som jag visat förut.
Vid början av advent började jag sticka ett par nya nattsockor i helylle. Tyckte mycket om anelmasockans häl, och provade på den. Kanske du sett den i novitas sockmagasin? Fortsatte med de lyfta maskorna på sockan efter minskningarna, kunde va roligt att prova också med flera färger. Nu blev det bara vitt...

Nattsockorna

Till advent och lillajul brukar jag ha bakat lite pepparkakor på pinne, fast jag kallar det pepparkaksställning, och sen 2012 har jag gjort dem. Så också i år. Det är en kännspak doft man aldrig glömmer, den har sina minnen, mest goda, och det är ju trevligt med sådana fina minnen i de mörka månaderna. Alltid finns ett ljus tänt också på bakbordet.

Pepparkakor på pinneLite pyssel kom plötsligt fram och ville bli klart. 2 helt underbara dekorativa presentblommor i ett iriserande genomskinligt band som jag fått av min syster. De har legat i en låda en lång tid, för jag har inte nämnts att sätta dom på något paket. Nu tyckte jag att det var dags att fixa en tavla, så jag kunde se på dem oftare. Annars blir de lätt dammiga och svåra att hålla rena och glansiga. Fint med en ram, ett loppisfynd, åtminstone fick jag början. Ramen var rosa, och fick bli vit. Så behövde den bli lite högre, så att blomman inte skulle pressas och missformas mot glaset. Efter ett tag blev det ju klart. Den andra blomman har jag ännu inte hittat nån lämplig ram åt, men tids nog säkert.


Efter att ha sett dem pyssla ljuskronor på Strömsö, ville jag ju testa på en egen variant. Det fick bli lite gammalt, lite loppisfynd och gamla konservburkar, dessutom behövdes det kulor. Inte helt dumt att använda julkulor. En riktigt rolig sysselsättning, då man är less på det mörka och vill tända ljus. Min ljuskrona passar bäst att ha värmeljus på.


1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Ja här har det hänt en del på din blogg ser jag. Inte ligger du på soffanlocket heller efter vad ett och annat tillverkas. Sockorna är ju så fina. Är lite mera nyfiken på dem. Lyfter du varannan maska eller hur är det? Skulle gärna få lite nytt att sticka men är väldigt lat att läsa beskrivningar nuförtiden, tar för lång tid. Säger samma till er, en trevlig advent lite försenat.