torsdag 21 juli 2016

Dragon, fransk eller rysk?

 Årets pioner fick en tuff tid, med regn och blåsväder som söndrade de vackra blommen,en kort blomning, men ack så vackert. Kanske det blir bättre i nästa år.


uppe rysk dragon och nere fransk dragon?
Så har jag alltid velat veta hur det riktigt ligger till med fransk och rysk dragon, och ägnade nästan en halv dag åt saken. Så mycket klokare blev jag inte. Det liksom stämde vissa saker, men vissa inte.
Jag har ju väntat på att den franska skulle växa till sej, som jag köpte från Sverige och planterade en bit bort från den jag anser vara rysk, Jag ville  jämföra och se om de ser olika ut, och vad som skiljer dem åt då man tittar på dem. Konstaterar också att en smakar godare, och har en ljusare grön färg, en aning tjockare stjälk och mindre såkallad pyttesmå knoppar, den växer lite kortare, och därför tror jag att det är en fransk dragon. Den andra smakar inte så gott och den är mörkare grön, en aning tunnare stjälk och större pyttesmå knoppar, den växer längre, och därför tror jag att det är en rysk dragon...men jag blir nog aldrig säker. Det skulle ju vara roligt att faktiskt få veta, för pappa och jag har olika åsikt om den saken. Vad har du för åsikt och att berätta om dragon?


kragen

Fjolårets jordgubbsskörd uteblev, men i år har det gått bättre, då landet hade blivit omplanterat och fått ny plast.
Sommaren har hittills varit regnig och sval, så handarbetet fortsatte till en del. Det senaste är en virkad festspetskrage. Själv blev jag nöjd med resultatet. Den tog mej två dagar att virka, gör jag en till går det en aning snabbare då jag kan utesluta alla fel jag gjorde...så är det alltid
Emellanåt har regnbågen visat sej, och då måste man ut och fota. Annars så har det under sommaren blivit lite mera ordning i verkstaden. Det blev lite mera än tänkt, och till slut hade hela rummet förändrats då saker flyttats omkring. Nu är det mera organiserat så det borde gå lättare att jobba där. Bra sysselsättning har det varit då det regnat, men för övrigt endast svalt. Till den kommande vintern har det också sågats lite ringar till smycken...
1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Jag vet inte ett skvatt om dragon. Kanske för 20 år sen hade intresset funnits även hos mig men mina odlingar blir numera bara lite sallad, morötter, dill m.m.
Väldigt fin festkrage du virkat. Jag hade en sådan på en klänning när jag var riktigt ung men den var nog inte så fin. Hur har ni haft det i sommar då?. Här är det stressigt. Tror att grunden till detta är att Tore även blivit pensionär så vi har inte riktigt kommit i rutiner än utan rusar på lite över allt. Dessutom med fyra barnbarn som vi vill se rätt ofta så går tiden fort.
Var bara på en liten husvagnstripp men en vecka gick åt för mig att vara aktiv vid Hantverkaboden under Jakobs dagar. Kanske kommer ni med bastun till Juthbackamarknaden även i år? Hoppas vi ses då.