torsdag 19 maj 2016

Maskrossaft och disktrasor...Efter att ha prövat nässelsmöret, så ska jag nu idag, göra maskrossaft. Fantiserade om en gul saft men den blir troligen mera brun, då jag lagt farinsocker istället för vanligt socker. Just nu står det hela och ska kallna och dra till klockan 6 ikväll. Som vanligt hittar man ju resept, bara genom att leta lite på ordet, på google eller nån annan sökmotor. Riktigt enkelt var det ju också. Jag förstod att man ska vara lite sparsam med drycken, då den är avgiftande och urindrivande. Effekten märks väl på galla och njurar. Men lite mera spännande saft att pröva, blir det nog.

1 liter rensade maskrosor
Reseptet var ju inte så tilltaget heller utan på
Disktrasor virkade i bomullslingarn

1,5 liter vatten. Man plockar 2 liter maskrosblommor,
ta dom som ser finast ut, just nu är det heller inte så mycket
insekter på dem. Sen rensar man blommorna, så att man får
ca. 1 liter blomblad , inget grönt ska med utan bara det gula
och så sköljer man om det behövs.( mina ögon reagerade på pollenet)
Skiva eller pressa en citron och ta 2-3 dl socker.
Koka upp det hela i kastrull och lägg det att dra och svalna i
6 timmar, blir det mer gör det väl inget heller. Sen silar man
och lägger på flaska
(För att spara den till vintern, så kan man ju tillsätta atamon eller annat konserveringsmedel.)

Så hade de kampanj under begränsad tid, på Novitas Cotton Linen på Prisma. Fina sommarbarntröjor kunde man också säkert använda dem till...50 grams nystan som räcker till 2 disktrasor. Jag ville ha två färger och det räckte precis till 4 stycken. Flera färger fanns att välja mellan. De här disktrasorna blir bättre hela tiden då de används. De går att tvätta i tvättmaskinen på 60 grader. Mönstren är egentligen alla hämtade från olika ställen i datavärlden. Har de copyright, så får man ju göra till sej själv, eller ge bort.

Så måste jag ju visa  vad jag virkade av Rico design FASHION ME'TALLISE' aran garnet, som köptes på popupp hantverk, förra helgen. Garnet finns också i en garnbutik i Kokkola i Anttilahusets nedre del. Kommer inte på vad stället heter just nu.
Det blev ett hårband, av ett mönster som köptes från Ravelry, och så en scrunchie att lägga utanpå, då man lagar en hårdonits åt sej. Tyckte det skulle passa till sommaren. Och ännu finns det lite kvar av 50 gramsnystanet som inte var helt billigt, och gjort av polyester och ylle. Riktigt mjukt att virka med. Det kan tvättas i 40 grader, men inte strykas

Hårprydnader

Inga kommentarer: