fredag 26 februari 2016

Salmiakkrutor...

Bollen blev ca 13-14 cm i diameter
Min mini poncho
Efter Strömsös program, där Lee visar på  romben, och säger att man ska använda den som den nya mormorsrutan, så kunde jag inte annat än sätta igång med lite av det. Kul när man får tips på nåt man kanske inte först tycker är så intressant. Mönstret kan jag utantill redan, det klarar man nog efter att man får igång virkningen efter ett par romber. "Salmiakkrutor" har jag alltid kallt de här rutorna Jag ville ju inte ha en bolero så jag försökte mej på en sorts mindre poncho, som värmer axlarna, plötsligt hade den också fått en krage...några romber blev kvar, och av dem så fixade jag en liten lekboll. Tyvärr ingen liten som kan använda den ännu...en mössa hade jag tänkt, men det räckte det inte till. Det får bli en annan gång. Ännu finns det tid.


Prickmössan...
Ett mönster dök upp på hur man stickar runda prickar relativt lätt, så det måste jag prova, det blev en barnmössa. Undrar om stick och virkprojekten ska dana av snart, då det blir varmare, och jag söker mej till hobbyrummet där ute. Den senaste tiden har vi svarvat träskålar, och jag har målat dem och ytbehandlat. Varmluftsfläkten står på då jag är där, annars är det för kallt.

Snart har folk sportlov, och här ute har man dragit upp ett spår så man kan skida om man vill.
Det har lovats några minusgrader och sol. Idealiskt sportlovsväder alltså.


1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Oj här hade du intressanta saker. Bollen, en sådan vill nog jag göra någon gång. Hoppas jag har bilden i minnet till dess tiden räcker för en boll. Har fler projekt på gång som inte vill göra mig nöjd.
Trodde det skulle vara sol i dag så jag skulle komma mig ut på förmiddagen men här sitter jag och dåsar med datorn ännu. Får nog tvinga iväg mig snart. Ha en bra dag.