onsdag 15 oktober 2014

Höstlykta

Höstmörkret börjar tränga sej på, och som vanligt blir jag alltid intresserad av ljus, denhär tiden på året. I år fick det också början med att grannen virkade färdigt en lykta från fjolåret. Den hade hon köpt som hobbypaket från en hantverksmässa. Den skulle tovas. Jag besökte hantverksmässan i år i Seinäjoki, och där fick jag också en hel del inspiration.
Min lykta blev en egen upphittad version, utanpå alltså, och nu då den lyst så vackert ungefär en vecka, så kom jag på att jag ville fixa en till, men lite annorlunda.
Det passar ju också bra till Alla Helgons helgen, att virka en lykta.
Vid senaste besöket i Kokkola, hittade jag en låg rak glasvas som passade, fast jag hade tänkt mej en färgad. Kanske den hittas så småningom... Ett passande garn är ju, Rose Mohair, fast det säljs inte så mycket just nu. Och ifjol hade dom det med glitter, om jag inte minns fel, men mitt har tagit slut, så det blev en till vit variant. Sådär lite fint lurvigt mjukt är det.
Mönstret till blomrutan hittade jag på en engelsk blogg med namnet Lavender and Wild Rose. Hon hade använt den till en väska. Den är inte svår att virka. Besök hennes blogg om du vill kolla mönstret...lite cluster ska man virka...

Blomrutan Lycka till...
Ett par timmar senare är lyktan klar...
Nu har jag tre...

1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Jasså här ramlar jag in på en blogg som jag tydligen känner igen innehavaren.
Vi var på samma resa till Tallinn i påsken, dessutom tror jag att det är jag på din bild vid Karnalux.
Verkar som vi har rätt likadana intressen med att hålla på med allt möjligt. Vill påpeka att jag gillar dina tavlor jättemycket.
Ha det alldeles gott.