torsdag 8 augusti 2013

Man ska ha husbil...


 
Vår husbil
I slutet på Juni köpte vi en liten husbil, och då ska man ju använda den också. Året har redan gett mej flera resor än vanligt, men för att komma igång, beslöt oss för att se Ullared, som vi annars bara sett på tv. Planeringen blev lite si och så, men med facit i handen så kan man konstatera, att vi for iväg vid rätt tidpunkt, då det var vackert väder i Sverige, och det började svalna till i Finland. Efter färden över vattnet till Umeå, åkte vi neråt mot Höga kusten och mot Stockholm.

Ola-Conny, Jag och Morgan

Vi hälsade på en bekant som har rötterna i Jakobstad, och  fortsatte vidare mot Ullared. Lite shopping och övernattning på stället, kunde inte låta bli att jämföra stället med Finlands största bybutik, Vesa Keskinens i Tuuri.

Här var ju allt på svenska!
Nästa besök blev Mora och Nusnäs, med Nils Olssons Hemslöjd.

Kopparkaffepannor

Hela hästparaderÄmnen

Jag trivdes alldeles utmärkt i den
konstnärliga omgivningen med
en massa olika dalahästar, gamla bilar, loppis, kurbitsar, röda hus,
vackert väder, och nästan hela tiden något intressant att titta på.
Gammal kärlek rostar
Här är Åsa med sin kudde

Jag träffade Åsa som börjat sy broderier på kuddar och, heter det festtavlor?  Kuddarna var riktiga paradkuddar, och kunde ha varit ännu större, men jag blev väldigt imponerad, särskilt av de, med svart bakgrund. Jag började prata med Åsa som sytt dem, och tänkte på stolen jag målat sitsen på, efter min Budapestresa. Man kunde ju ha sytt den också... Nå, hon hade också besökt Budapest och berättade att hon gått en kurs i att brodera. Hon var så glad, och berättade om sina kuddar och vad de olika blommorna och broderierna föreställde. Det var så intressant att höra, och vackert att se. Jag blev så inspirerad. Hoppas hon syr många fina kuddar ännu, hon har så fint handlag. Få se om jag kanske kan klara av, att sy en
egen kudde också, nån dag.


"Detta säger ingenting",översatt från latinet på kudden
Senare såg jag också 
Ornäsbjörkar med sina speciella blad.

 


Vid Brittas Kurbitslada hade men en kurs i kurbitsmålning, och efteråt lades alla bilder upp på väggen.
Så besökte vi ett "bakluckeloppis", gjorde några fynd, och efter det åkte vi iväg till Carl Larsson gården. Där fick man bara fotografera utomhus.
Det var väl värt att se denna gård

Vägen hemåt for mot Haparanda,
och där stannade vi för uppköp.
Lagom hemma hade vädret ändrat, 
och solen fortsatte att skina.
Så det blev sommartvätt av
 mattorna med tallsåpa,
som doftar så gott.

Inga kommentarer: