tisdag 11 juni 2013

Äntligen sommar

Ibland går allt så fort att man knappt hinner med.


Jag är en verklig sommarälskare och då blir det inget innesittande, om det är vackert väder. I år kom sommaren verkligen snabbt. Dessutom var jag en vecka till Budapest, precis då, när allt började sätta fart. Det var nästan svårt att gilla läget, då jag också var  förkyld. Men resan gick bra, och det var ju verkligen fint i Budapest med alla vackra gamla byggnader och broar. De höll på med en hel del byggande i staden, mest reparerade de, med hjälp av bidrag från EU. Det blev en veckas promenad, från morgon till kväll, längs gator, i parker och på marknader, i affärer och på broar. Man ska titta lite uppåt inne i stan, så ser man också mycket vackert. Men visst åkte vi buss tunnelbana och tåg också, och stannade och åt allt emellan. God gulasch. Och vackraste bron var nog kedjebron. Till kvällen gick vi hem igen till den hyrda lägenheten och lugnade ner oss, virkade, löste korsord eller målade.
Gatubild från Budapest
Jag har ännu inte tittat färdigt på alla bilder från resan, de blev en hel del. Synd var det, att det var så kallt, det regna och var mulet nästan hela tiden. Och nu har de en ordentlig översvämning.

När jag kom tillbaka så var körsbärsträden framför gården helt översållade med blommor,
och prydnadsäppelträden var också så vackra med sina rosa blommor. Potatisblasten syntes redan efter en och en halv vecka efter planteringen.
Det var helt underbart att komma hem.  På kvällarna på resan virkade jag också lite, och fortsatte då jag kom hem. Det har blivit en del.Bland annat en poncho i  puro batik garn, den har lite tyngd då garnet var ganska tjockt, 3 nystan, så den väger ca. 300 gram. Mjuk och behaglig. Mönstret är från Drops design.

En vit sjal av rose mohair, som man kan ha både om axlarna och höften, som en liten kjol ovanpå ett par tights. Den har jag hittat på själv.
Cathedral motif muffler
Häromdan virka jag en ny sorts ruta, efter ett diagram, den kallas visst Cathedral.  Ännu vet jag inte vad jag ska använda mönstret till.Lite bomullsgarn, och så blev det tvålfodral i galler virkning.
Tänkte att denhär kan man ta med sej till stranden, när man ska ha morgontvagning, om man virkar ett band i en ändan som handtag, så kan man hänga upp sommartvålen på torkning efteråt. Att ha en tvål som funkar i både salt och sött vatten, kan också vara en fördel om man har villan vid havet.
Ja, nu gäller det att ta vara på sommaren och njuta av alla vackra dagar. Hitta på nåt roligt om det regnar, för det behöver ju vattnas allt emellan.

Inga kommentarer: