onsdag 3 oktober 2012

Flakabrädet blommar

Vita vantar med stickat mönster

En tjock babyfilt med virkad spets runtom och min svarvade ljusstake
 Virkad babyfilt med tillhörande lakan med spets och dyna.

Äntligen ett par stickade sockorTill vinterskorna
 Äntligen har jag fått lite flyt med stickorna, det tack vare upprepade försök, och så finns det nån som hjälper en på traven lite.Trästickorna är faktiskt riktigt bra för mej, när dom inte hela tiden ramlar ur. Till vinterskorna har jag försökt mej på att sticka en sorts mudd som jag hittade mönster på i en blogg. De ser ut att va sådana man lägger som skydd åt hästen runt hoven. Försökte mej också på en egen version av Pippi vantar.

En solig dag hade jag burit ut den lånade svarven och försökte mej på en egen ljusstake. Ikeas vita träljusstake, fick va lite förebild. Ett vedträ trycktes fast och så hade jag riktigt roligt igen, tiden flög iväg. Nu efteråt har den spruckit lite i den nedersta delen, men vad gör det. Fick också höra att den påminner om en pepparkvarn... nå, då passar den riktigt bra till julens matbord...
Bränt flakabräde
Omålat snickat flakabräde i björk


  Idag har jag haft tur, fast retrobutiken i stan var stängd, så fick jag syn på folk därinne, och fick handlat en riktigt fin läderstol som jag sett där dagen innan, till sonen, på jobbet blev jag bjuden på hembakad gris, dom med socker på ...mums.
Så ska min fina Citroen  skruvas lite, hoppas det går bra. Avgasröret denna gång.
Snickaren Roy Nordlund från Wärnum
Jag har också lovat idag, lovat att blogga och sätta in bilder på flakabrädet jag fått måla. Personligen tyckte jag bäst om det då det bara var bränt, men snickaren ville ju ha lite bruna och gammaldagsfärger, så han fick som han ville. Jag älskar att måla dessa bräder. Jag minns också min stora vånda, då man önskade att jag skulle måla ett första bräde, och jag inte riktigt vågade ta mej an ett sånt uppdrag, efter en snickares hantverk. Efter ett tag började jag ge med mej, kanske jag skulle försöka, jag som alltid beundrat dessa bräder redan som liten flicka. Och idag är jag glad att jag försökte, jag fick måla fler efter det, och nu önskar jag att detta inte blir det sista. Numera vet jag ju också, att det man gör tillsammans, ofta blir riktigt bra. Nu när jag bloggar kommer snickaren hit efter brädet, passar på  att ta ett kort...

I början av hösten fanns det nästan mera fjärilar än i somras, och många olika. Och så vackra, lätta, flyktiga. 
 På en cykeltur i höst, fick jag veta att det finns vindruvor som växer i Bäckby, på en del ställen. Det skulle jag ju inte trott, om jag inte sett dem med egna ögon. Faktiskt så kan man köpa plantor från Sunds trädgård, och månne de också finns i Lepplax.
På cykeltur


Flakabrädets största blomma
                     Flakabrädet har snickarens namn och bomärke bakom, det blev snickrat redan 2007.
Färdigtmålat flakabräde

Inga kommentarer: