torsdag 6 september 2012

Under nån annans paraply...

...har jag också varit, det var den dan då jag besökte Strömsö.                                                                                                                                                                                      I våras fick jag vackra pionstöd till några av pionerna. Resultatet blev att de i år inte föll ner mot marken, utan stod upprätt, med sina vackra blommor. På våren planterade jag också en del blommor och frön, som vi fått njuta av, trots att sommaren inte i år, har varit så varm och behaglig som man önskat, men det har ju varit lika för alla. Ingefäran fick stanna inne, för jag förstod att den vill ha varmt. Och den växte ju en hel del, nu undrar man om det finns några nya knölar i krukan. Det är ännu kvar att titta. Men nyss började ju två nya skott att växa...så kanske jag ska vänta ännu.
Ett av pionstöden
Pionstödet  för bondpionerna

Tänkte också köpa en gojibärsbuske, men så ville jag försöka plantera istället. Får se om de resultaten  klarar vintern. 
Gojibär, fröna har spruckit

Så fanns det, och finns ännu, några svarta vallmon i trädgården, som annars ser bedrövlig ut. Hösten är där med framtårna och trevar. Så småningom, sakta kommer den tassandes.  Pockar på... nu får du ta en tjockare tröja idag. Och så tar jag det, suckandes, och så letar jag också fram ett par tunna vantar.  Meddetsamma tänker jag på att hösten iallafall, ger en liten skörd åt alla. Nu är allt färdigt att samlas in, frön och potatis. Dessutom konstatera att det var ett bra val, att flytta och  plantera björnbärsbusken, där den är nu. Den fick lagom med
värme och skydd och ger som belöning några bär att smaka.


IngefäranÅtervinningsparaply
Smultronpajen
 Sommaren har gett mej en smultronpaj som jag sent kommer att glömma, Finska piroger,
eller heter dom blåbärsbullar? har bakats i mitt kök.


Svart vallmo är MÖRK  RÖD

Nu vet jag att jag kan direktså den svarta vallmon i nästa år om jag vill.
En av sommarens virkade mössor

Svart vallmo
Veteåkern
Emellanåt har jag tittat in ien gammal vedbod, där små kattungar har huserat, ända tills de blev för stora, och plötsligt var borta en dag.
Ett gammalt bord med lådor under, arbetade jag med under semestern, som var kort. Ja, det blev inte riktigt "som på Strömsö," men jag hade roligt iallafall. Och det går riktigt bra att använda, om man nu vill det.   Ett tillfixat gammalt bord      

Finlandsbrädet

Ett hantverk, ett Finlandsbräde, fixades som minne åt grannens besök från USA.


Havtornsbären
Små utflykter har funnits i sommar, vi besökte Kauhava när de hade sin sista flyguppvisning och så besökte vi en jättefin handarbetsaffär som heter Kangasaitta. Handarbeten och garner i massor.
Haparanda, med sina stora svenska matbutiker, och Ikea. Inspirerande och trevlig resa.I färskt minne finns dagen då Strömsö hade öppet hus och det regnade, så de målade inte bastun där den dagen, endast färgen kokades omsorgsfullt i en gryta. Den dagen köade vi mycket, men det var det värt. Den här gången fick jag ju se Strömsös hjärta, rummet där man filmar alltihopa, och alla bekanta ansikten från programmen.  En hel del bilder finns från den dagen.


 Och nu har jag kanske kommit igång igen med bloggandet. Aldrig vet man vad dagarna bjuder, det gäller att ha ögonen och öronen öppna. Nappa tag i en bit av det man vill ha, och försöka få det att växa. Det är ju då, det är som bäst.

Inga kommentarer: