torsdag 21 juli 2011

Mari

En fantastisk sommar, det växer och det finns en hel del fint väder. Det blir en kort blogg denhär gången, eftersom det finns så mycket annat roligt att fixa med. Dessutom är det mycket folk i farten.
Jag har varit på auktioner, marknader, loppisar och på festivaler och nu är det Jakobsdagar, evenemangen avlöser varann, och däremellan donar man på med måsten, för att det ska fungera. Tids nog kommer vintern och man får frysa.
Marimattan och  skålarna
Trots att jag inte tänkte virka i sommar, så har jag gjort det i alla fall. Det blev en matta, och det tog en par dagar innan den va klar. Den blev också ganska stor, 1 meter 40 cm i diameter. Jag hade inspirerats på marknaden i Bennäs och av likheten till Mariskålarna fick den namnet Marimatta hos mej. Mönstret till den fanns på nätet. Men jag virkade lite som jag tyckte på slutet. Förut har jag virkat många runda mattor, men aldrig en sånhär med "spets".
För ett tag sen kunde man samla poäng vid citymarket, och så fick man handla mariskålar om man ville, och fick dem då förmånligare. Vi handlar inte så ofta där, men till en skål, fick jag ihop. Den är dyrast,  av mina alla, trots att  den är liten och bara för att den har ett marimekko märke. Man ska inte diska dessa i diskmaskinen, för då förlorar man dem, då de spricker. Handdisk med andra ord.
Annars så ska jag tipsa om ett litet  pysset till utelivet. Ett insektskydd, som kan bli verkligt billigt, om man hittar en passlig lampskärm och en gammal spetsgardin. Sen är det bara att ta fram limmet och limma gardinstyget på lampskärmen och kanske fixa ett handtag. Så var det klart.
Mitt insektskydd
Jag har inte heller för vana att dela min mat med några insekter, men dom envisas med att ständigt tro sej vara bjudna.
Annars så håller jag på att fixa ett par gamla stolar som blev inhandlade på auktion, och en gammal ljusstake som varit söndrig ska få uppleva ljusperioden igen. Det är fint med Retro i stan. Ibland hittar man precis vad man letar efter.
Ha det skönt i värmen, och ta vara på sommaren.

Inga kommentarer: