tisdag 19 april 2011

Gult är en färg

Mormorskudden i soffan
 Ett par dagar till påsk, och jag hade ju tur att få en helt ny låda till fiberkabeln, så nu har jag kontakt igen och det går att blogga. Lådan tycks vara känslig för strömavbrott, eftersom den hade flippat ur efter  två korta strömavbrott.
Lite problem med strömmen tycks jag ha omkring mej, den senaste tiden. Men den kommer ju hela tiden tillbaka.
Nu blev det en stor kudde av 5 mormorsrutor, som virkades större, men det finns många rutor kvar.
Andra sidan på kudden
Lite återvinning fanns det också för ett tag sen. En shampoflaska! Den blev tom och jag tyckte att jag skulle virka den till ett fodral, men det blev till förvaring av badkulor istället. Till och med korken kunde jag använda och klippte om den och fixa den till en knapp.
shampoflaskanLyxigt till badkulorna
                                  
                                                                                                                           Jag har inget till övers för att allt ska va i svartvitt just nu, det finns  speciellt i inredning nu. Jag GILLAR färger och vill att det ska synas. Inte vara natt och avsaknad av ljus, det har man då man blundar.
 Så nu strax före påsken fyllde min mamma år, och till henne har jag virkat två tallriksunderlägg, eller heter det "tabletter"?  Hon fick också tallrikar till, i vårgrönt och vitt. Hoppas nu att aptiten kommer tillbaka. Det är annars mitt första egetkomponerade mönster. Och jag delar gärna med mej.

Nina Lassander
Ristimaas honungsbil
Jag har också varit och titta på Sveriges Elvis i Nykarleby. Henrik Åberg. Andra låtar än Elvis gillar jag nog bättre med Henrik, men visst e han otroligt duktig på att imitera Kungen, och han har ju fått till skänks, att se ut som honom också. Jag hade lite otur med kameran, jag hade inte kontrollerat batterinivån, och precis då Han kom, så ville den ha bytt batteri, och jag hade ju inget förstås, så, som jag brukar , tog jag kort med hjärtat istället.Och han sjöng så mina tårar rann. Nina Lassander hann jag tydligen få med innan  batteriet sa stopp. Hon var ju jätteduktig att sjunga, trots att Henrik var min stora favorit. Här under föreställningen flippade också strömmen ur, och vi sjöng allsång tills det var fixat. När jag kom hem, pockade jag fram min kassett från ett antal år tillbaka och spelade på den,låten "Du är alltid en del utav mej", med Henrik Åberg. Vilken tur att den ännu funktionerar, min kassettspelare.


 Det var mycket i helgen, och vi var bl.a till Ekeri, det var  trailermarknad, och man mindes de som startat företaget sen många år tillbaka. Man visade också Johannes Käcko:s F88-72, som bara blivit körd 500 km med. Det finns en historia om den att den  skulle betalas helt, innan den skulle köras, och genast den kom hem från leverantören till Kållby, kördes den in i garaget.  Efterhand blev den betald, men stående. Bilen har ännu kvar skyddsplasten på sätena. Idag har ägarna blivit bjudna en helt ny lastbil i byte för den, men det ville de inte ha.

På marknaden fanns också veteranbilar och Ristimaa trucking. Och på  Ristimaas bilens ena sida, finns reklam för nästa Powertruck Show i Härmä. Ristimaa har också  Elvis på en av sina bilar. Den är grön, och i denhär bloggen finns det bild på den.


 Förra helgen kom en  fasan och vandrade runt på gården. Trots att den hade en katt efter sej, hade den bara lite bråttom, och den ville inte flyga iväg, inte ens fast jag kom ut med kameran, och tog kort på den.
Till slut gick den ut på  åkern, och då var det så blåsigt och kallt, så jag gick in. Det var roligt att ha fått träffa den. Så vackra färger och mönster på fjädrarna.

Inga kommentarer: