måndag 3 januari 2011

Maya- hälsningar

Lilla dockan  fick sitt namn i helgen och så slapp hon ut ur påsen där hon suttit snällt i flera dagar och väntat på sin mamma ända tills på julafton. Maya lär hon heta, och nå´t efternamn har ju inte dockor...
Katten i huset lär älska henne, och det är ju tur att någon sitter bredvid henne emellanåt, de kurrar väl lite, och pratar om möss och sån´t.
Hon kom och hälsa på till mitt jobb, ganska snart efteråt, och satt och visa upp sina kläder. Hon hade allt med, och stanna i 3 dagar. Maya är som andra, lite blåögd och tappar sina små skor och sån´t. Några vantar vill hon inte ha, de passar int. Det var ju roligt att se henne så snart igen. Men sen for hon hem till mamman och katten igen.

Helgen är slut och det nya "vänskapsåret" som jag kallar det, har inletts, eller kaninens år enligt den kinesiska kalendern, året tillhör Yin, 2011, eftersom det är ett jämt år, i fjol var det tigerns år, och Yang. Hos oss har den bara en siffra, och enligt numerologin ska det va en tvåa som står för vän. Så får man väl bilda sej en egen uppfattning, eller sia om vad som kommer att hända detta år, och om man vill kan man delta i en tävling om "bästa spådomen" i ÖT. Jag själv, tar en dag i taget. Av sej själv blir det veckor och månader och så kommer ännu ett nytt år. 2012. Då, om någonsin,  ska folket sia om vad som ska hända 21.12 2012? Blir det fördärvets eller hoppets år när vi ska avlägsna oss från det galaktiska strålningsfältets inverkan, som vi hamnade i  13 augusti 3113 fKr? 5125 år har gått, när Mayakalendern slutar.Vad har vi ärvt av Mayorna? Mayornas kalender skulle vara intressant att studera. Var får man tag på den? Finns det tid för sån´t?
Alla år har inte varit goda trots att vi önskat och önskar det fortfarande...Gott Nytt År.....

Inga kommentarer: