måndag 12 april 2010

Till hemmet; garn, fiber och mässingstråd


Äntligen börjar vintern ge upp. Det har varit en lång väntan på våren. Under tiden har jag faktiskt också gjort annat än virkat, men sen mars har det blivit en del. Numera försöker jag att kombinera det egna behovet och virkandet. Så jag har fixat en del saker som jag eller familjen behöver. Efter att min första handduk blev färdig, hittade jag nytt garn på loppis, så det blev en bomullshandduk till i vitt. En kudde fick nytt överdrag med det nya mönstret jag gillat, mellan varven virkade jag en del fodral till våra fjärrkontroller, och så fick min nya köksvåg också
ett fodral. Nya mönster har blivit roliga att försöka sej på, och ofta blir det en pannlapp, som inte är så stor, för att få början. En disktrasa i linne, som jag ännu inte använt. Måste ha den ett tag som blickfång först. Ännu finns kvar av det som är halvgjort, men det är nya ider som måste bida sin tid.
För ett tag sen fick vi färdigt lamporna till bastun. Det är återanvända glaskulor, som förut legat på som tyngd över svetstråd. Jag gillar faktiskt att återanvända. Man får bry sitt huvud lite mera än vanligt, och så blir det ofta ett samarbete med min man, för att han kan sånt som jag inte är så bra på, det blir en fin kombination.


I vintras fixa jag också lite smycken, halsbandet är också återvunnet av två koffkorkar. Förut har jag också använt ölkorkar till en lampa. Den borde finnas under rubriken "korkad återanvändning" om man får lust att titta hur den blev.
Förra veckans sista dag, fredag, fick vi installerat våran fiberkabel. Verkligen roligt, jag som trodde att jag skulle få vänta länge på den. Nu är jag på internet inom en minut, då jag sätter på datorn.
I helgen planterade jag en del frön. Lite sommarblommor, och kryddor.
Så nu går jag och väntar på sommartider.
Det gör väl nästan alla nu, fast jag ska längta lite till ännu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej min vän!
Vad du har gjort fina handdukar och fodral mm. Mönstret är riktigt fint, tycker jag. Och trevliga smycken! Tänk vad man kan göra fina saker av allt möjligt som går att återvinna... och lampan var också tjusig. - Vad du kan! =) Men du har ju huvudet fullt av ideer också. En stor kram till minaldrabästavänpåbloggen
TroHoppKärlek