tisdag 1 december 2009

Kompassen visar vägen

Det är ju klart att jag måste se om min bloggsida nu igen, det var ju alldeles för länge sen sist.
Jag har jobbat och jobbat, och så har jag ju ett hem att sköta också. Det har hunnits med en hel del utom att skriva i min blogg, som ex. så har jag bakat svartbröd, virkat barntossor, fixat en ny öppen brynjekedja i mässing, varit på kalas, funderat på julkort och klappar. Tossorna har jag svårt att låta bli att virka. Lägger in ett kort så ni kan se hur de ser ut. De svarta och de grå, fick en köpare, så jag borde ju virka fler av dem. Senaste blev julröda med vit ros på.
Det var ju till julmarknaden i Bennäs, som jag hade fixat till en del, och då hade jag också bakat
svartbrödet, ett recept från Åland.


Marknaden gick bättre än väntat, och det känns ju bättre när man tänker på att man ska vara med i nästa år också.
Det är mörkare än vanligt, och man väntar på att snön ska komma och stanna en stund i allafall, så man får det lite ljusare. Bäst att se framåt lite längre, för det blir ju sommar igen. För tillfället är jag med och tävlar om en resa till Italien. Få se vem som vinner den, jag brukar ju aldrig vinna, med man vet aldrig, helt plötsligt slår drömmen in. Det skulle ju va fantastiskt.
Men visst är det vackert i Skrattlas också, bilden i sepia-toner är från en del av Bäckbybäcken, när vi var ute i skogen och gick för ett tag sen. Men som jag alltid sagt,; allt finns inte i Bäckby. Därav den stora önskan att se världen.

Jag borde ju.... så att ni fick se det nya rummet, som jag börjat kalla för Kompassen, av flera anledningar. En av dem var att när jag kom till Åland så brukade vi fara och äta frukost till Kompassbaren, och det sitter i mitt minne än, fast jag inte besökte stället alltför mycket heller.
En annan orsak är att "tiden förändras hela tiden", kompassen visar vägen...
Jag ville att det skulle bli ett rum för ungdomar, och väggorden blev "vart jag mig i världen vänder..." En tredje är att den av verkliga händelser, fick en kompass målad av mej, på det blåa golvet.
Man kan elda och få värme och man kan baka bröd i ugnen om man vill. Ett skönt ställe att vila på. Lägger in en bild och så kanske jag berättar mera om stället en annan gång.
Så önskar jag er skön väntan på julen, den kommer vare sej man vill eller inte. Men kom ihåg att det går lättare om man hjälps åt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Vännen! Nu skäms jag nog så till den milda grad, att jag har varit så opptagen med allt möjligt...:( och inte varit här och tittat in på dina nya alster! Vilka söta små tofflor du har virkat! Jättegulliga!
Vad roligt att det gick så bra i Bennäs också! Du är så påhittig, och gör så mycke fint... kompassen var ju för häftig, en riktig färgklick på golvet. Och bakugnen... var det den som är i Hiljavilja? eller kommer jag ihåg fel? Mycket tjusigt!!! Just nu är jag i Avesta hos mina döttrar några dagar... Men jag lovar att jag ska mejla åt dej så fort jag kommer hem! En stor kram till dej och din familj!
TroHoppKärlek

Emma sa...

Jag ska fotografera av virkmönstret på handduken åt dig och maila. Om jag inte har gjort det under helgen så får Du skriva och påminna mig :-)