torsdag 4 december 2008

AdventstidJulkorten blev nästan klara idag. Det kändes bra. Doftar alltemellanåt på hyasinten som kommit fram mellan bladen. Dom två andra är säkert röda. Första gången jag använder vaserna till lökarna, fast jag haft dom länge. Vi var till Tuuri, och jag köpte dom där, hyasinterna alltså.
Annars så brukar vi nog fara dit varje år före jul. Jag tycker mycket om att se på jullandet som alltid har något speciellt vackert att titta på. Otroligt mycket pynt,
glitter, ljus och julsaker. Riktigt härligt. Så spelar dom fin julmusik också. Iår fanns det en stor lysande isbjörn och ett underbart lysande träd där. Det var verkligen fint. Hade inte kameran med.

Min mamma visade mej på ett sätt att virka barntossor.
Hon hade stickat till en släkting, men jag ville ju försöka virka. När jag var till Kokkola, råkade jag hitta fint rosa, ljusblått och vitt garn som passar. Två par har jag hunnit med. Men de behövs inte, så det är bara för att se på, och roligt att kunna. Jag har alltid velat kunna, så äntligen.

I jullandet hittade jag också små paket som har batterin och lampor i sej. Så när man tittar på dem ändrar de färg hela tiden, och glittrar, glittrar. Passar fint att ha som bordsdekoration. En spegel under förhöjer effekten lite.
Svår sak att ta kort på, bilden ljuger enormt. Annars så tycker jag mej ha hört att Tuuris hästsko blivit risad som en av de sämsta stora utsmyckningarna. Men så ful är den väl ändå inte?! Och innebörden med alltihopa är ju ganska genomtänkt tycker jag.


Ja, jag skulle gärna virka lite prydnader i vitt, men hittar inget annat än mönster till hjärtan. En duva hade jag tänkt, som skulle va tredimensionell, som en som finns på
Åhlens i Sverige, jag tänkte inte skicka efter den. Den är luftig och fin, man kunde stärka den med t.ex. sockervatten, när man virkat klart. Efterlyser ett mönster här, det är många besökare hit, så kanske, kanske någon snäll...

Annars så fortsätter jag mitt "sysslande" eller vad man nu ska kalla det. Några pappersstjärnor har jag också hunnit med. Den längst ner är gjord av lite bredare presentband.
Kanske du känner igen stjärnan som är otroligt vanlig i Finland.
Inte direkt svår att laga.
Inte länge till andra advent nu.
Gräsmattan är grön, bara lite snö. Inte så mycket blommor, så det är bra med krukväxter, men hos mamma blommar vildviolerna på terassen... det är fortfarande mörkt, så tänd lite ljus, och tänk goda tankar.

1 kommentar:

Isa (2 antar jag =) sa...

Jösses så söta tofflor till bäbisar du fixat!