torsdag 24 juli 2008

Ljusare sommar

Jakten på Halloumiosten tog slut idag, nu finns den i kylskåpet tills vi hittar ett lämpligt tillfälle att äta den. Härligt! Kolla sidan med halloumiresept på www. pittas .com
Det finns många resept, jag tror att jag ska grilla lite, och så smaka den med melon, eftersom den är så salt. Lite myntakryddad är den också.
Med hjälp av snälla medmänniskor lyckas mycket. Jag skulle på uppmaning besöka bybutiken i Purmo, då fanns ingen ost, men den var på kommande, och idag fanns den i butiken. Jag var ju rädd att den skulle vara slut redan på eftermiddagen då jag kunde hämta den, men det fanns flera paket, och ett till mej också. Jätteroligt att lyckas med det, utan den dyra resan till Cypern. 4.50 € för 250 gram, inte så billigt, men lite får man väl betala för att få avnjuta en specialitet.
Idag fick jag ett paket med nyplockade kantareller, va glad jag blev. Dom fann bara nöjet i att plocka dom, inte äta. Tänk så snälla människor det finns. Nu har dom puttrat i min gryta och är klara att ätas.

Ibland är det roligt att vänta på något, och att få skapa tillfället, ger mej någon sorts tillfredsställelse. En sorts tränande av tålamod. Jag köpte en klätterhortensia, bara för att uppleva den växa och se om den ska klara sej, och om jag ska få se den blomma högt uppe i våran bollpil. Det lär ta några år. Man drömmer, fantiserar och undrar. Så om du vill ha något att längta efter, så sätt ett frö. Dagarna kan genast bli lite intressantare. Lite lyckligare, och grönare.

När solen tittar fram blir sinnet genast ljusare, och jag har svårt att sätta på mej solbrillor. Jag vill ta vara på ljuset och liksom spara det till kommande dagars behov. Det fungerar ju inte riktigt så, men jag vill inte stänga det ute. Snart ska jag få min beställda kristallvas i rött, från Riga. Och det ska bli så intressant att ställa den i fönstret, och titta när solen lyser igenom den.
Så har min andra pion börjat blomma, den doftar!
Vit och inte så stora blommor än. Den växer på ett lite skuggigare ställe, så kanske att den blommar först nu, därför. Så är det första gången också. Bowl of beauty, ska den heta, men jag vet inte om det är en sån, vet du?
Den är lite exotisk tycker jag, med både doften och utseendet. Men den blev inhandlad på Blomqvists trädgård.
Njut så länge det varar, för underbart är kort.
Jag har hört att blommor egentligen inte vill blomma, utan de vill bilda frön. . . frön kan vara riktigt goda, som franska eller på franska, men jag vill ju ofta så dem. Och lite ledsen är jag varje gång en blomma blommar för jag vet att dagarna är räknade och den får inget långt liv, den börjar dö nästan samtidigt som den börjar blomma, så det är ju klart att dom måste bilda frön.

1 kommentar:

svedifi sa...

Visst är det skönt med lite sol. Vi har målat hela dagen lång och planterat lite buskar och grejs nu på kvällen.