tisdag 12 januari 2016

Luftfuktaren...

Det finns lagom med fukt i den vintriga luften i naturen. Men när det är kallt på vintern, och vi är mycket inomhus, så vi ventilerar våra hus, och värmer upp luften, då försvinner fuktigheten till en del, och luften blir för torr för vissa näsor. Man kan skaffa en termometer som visar vad man har för fuktighet i luften. Jag själv tycker att det passar bra med lite över 30% fukt i luften, för att slippa min nästäppa på natten. Av den orsaken har vi skaffat en ny luftfuktare igen. Vi har haft flera förut, men nu har vi en smidig bordsvariant. Den kan man inte snubbla i och den har en nattlampa om man behöver en sån. Stäng gärna dörren till natten, så hålls den fuktiga luften i rummet.Och det blir väl lite svalare också, då rummet är stängt, men det brukar ju också va bättre att sova då det är lite svalare...
Men man kan ju ha nästäppa av nån annan orsak också, kanske en förkylning,så man behöver ju veta, eller ta reda på, vad den beror på. Det finns så många olika problem, men jag tycker i allafall att det kan vara ett alternativ att prova istället för en massa dyr näsmedicin. Lite mera fukt skadar ju inte heller, om det är en förkylning man har, men den försvinner ju inte då.

Men prova med en luftfuktare,om du har nästäppa, plötsligt så kanske du sover bättre, då hela näsan är öppen. Och så tror jag att växterna i sovrummet gillar det också, om du har några "luftrenare". Det finns sådana blommor, mest är det gröna bladväxter. Så ha gärna en gullranka eller en murgröna i sovrummet...sov så gott...Inga kommentarer: