onsdag 18 februari 2015

Mina virkade brudkronor


Just nu pågår denhär månaden, en utställning av
Mina virkade brudkronor på Ytteresse bibliotek.
Därför har jag inte hunnit blogga. Strax innan jag skulle resa iväg till Thailand, så fixade jag till den. En längre tid har jag virkat på dessa kronor. Om jag räknade rätt så blev det ca. 42 stycken. Det tog ett tag också att stärka dem, och lära sej vilken metod som var bäst. Riktigt roligt att lära sej. Då visste jag inte heller var jag skulle ställa ut dem. Men då dök tanken om biblioteket upp. I sista stund, så fixade maken till den hylla de skulle stå på. Så råkade jag också få hjälp med att ställa upp alltihopa också, och det var ju också tacksamt.

Här sitter jag bredvid alla kronorna
Barbie blev till brud


Väl i Thailand påmindes jag också om mina kronor, då  jag såg två brudpar. Tyckte att de kunde ha krona, istället för rosetter, blommor och pillerask, men det är ju inte så populärt just nu. Men det kanske blir... I Thailand har nästan alla mörkt hår, och det kom sej att jag köpte en  såkallad "donits", och den var ju svart. I Finland hittar man den ljusare varianten. Jag ville gärna prova att ha håret uppsatt med en sån. När vi kom hem, hittade jag ett lämpligt mönster till att virka på  en gummisnodd, att ha runtom, så behöver man inte en massa spännen.
Tillsvidare har jag virkat 4 av dom, och håller på med den 5:te. En har grannens flicka fått.
Till sommaren ska det vara stora strandväskor, eller var det handväskor? i vilket fall som helst så blir det väl att försöka få till en sån också.

Bloggaren med donits i håret
Inte så vanligt med röd brudklänning, men finns i Thailand

Thailändskt brudpar på stranden

1 kommentar:

Hantverkarglädje sa...

Jasså där var du när det varit så tyst om dig.
Trevligt att du först hann få till din utställning. Den vore något att se kan jag tänka mig.
Blir jätte nyfiken att ni varit till Thailand för dit längtar jag varje vinter. Har varit dit fyra gånger men får inte nog av det landet.
En del krämpor sätter stopp för att åka dit i år men vem vet till nästa år.
Tack och lov är det vackert är nu en endaste dag, tycker att det mest varit mulet och grått.
Ha det gott.