fredag 7 mars 2014

Fastlagsmusslor

Vädret är konstigt, idag har det ju regnat och man tycker att man borde läsa en bok. Men som vanligt så virkar jag, eller stickar, eller målar, eller bakar...eller nåt. Om jag inte är på jobbet... Tidningen Öt läser jag ju nog på morgonen, då jag öppnar mina blå. Och ibland så får man ju Samarbete, på eftermiddagen, februari 2014, bjuder denna gång  på ett recept på fastlagsbullar med kokos. Dom "vanliga" bullarna med grädde och mandelmassa, eller sylt, får denna gång ge vika för dethär receptet. Dessutom så tyckte en arbetskamrat, att de köpta bullarna ju såg ut som musslo, och jag nappade genast på ide´n. Sockermassa skulle man ju använda, så det passade bra till "musselide´n".
Receptet ändrade jag bara så att det passade att baka på 5 dl vätska istället. Lite mjöl och margarin till, och så ska det ju va vaniljsocker. Receptet finns ju på Samarbetets sida, om du skulle få lust att prova. I affären fanns ingen tropisk sylt, så det fick bli en blandning av aprikos och apelsinmarmelad.
 http://www.yhteishyva.fi/live/samarbete/201402/mat/fastlagsbullar-med-kokos/014355
Vantarna med en Lettisk fläta och Norska granar

På nätet finns allt möjligt och omöjligt...
Jag är ju med i Pinterest och "Pinterestar", eftersom jag gillar att titta på bilder. Det finns en hel del mönster också, och jag lånade faktiskt en bok häromdan, för att kunna prova sticka ett par mönstervantar jag sett, som var så fina. Vantarna blev en stor herrmodell, men jag var lycklig över att ha klarat av att sticka en hålspets. Och varje gång jag får något klart så tänker jag att nästa gång så ska jag göra si och så...
Garnet heter Bravo

Ett annat mönster som jag tyckte skulle passa till en barnfilt, hittade jag också bland alla dessa bilder. Det lysande garnet köptes från den stora bybutiken i Tuuri. Det tar nog en stund innan den blir färdigt virkad. Förresten, visste ni att butiksägaren;Vesa Keskinen blivit pappa nu?
Grattis, det blev en Brasilianska.

Inga kommentarer: