lördag 14 april 2012

Omkring oss finns att upptäcka

Barnfilten i zig-zag
 Barnfilten jag virkade på är klar sen ett tag tillbaka.  Den hänger på soffryggen och används ganska mycket, trots avsaknaden av små barn. Kanske det blev en bättre "storlek mindre" än en fullstor filt, som man ofta har lite besvär att  få omkring sej, då den först ska vecklas ut.
Själv tycker jag att jag kanske skulle kunna virka ännu en till, av denhär modellen. Det är ju förstås alltid lite extra med det man gör första gången, och på denhär blev det att träna lite, jag fick ju för mej att färgerna skulle vara lika utåt från mitten och då hade jag nog redan virkat ordentligt långt. Och då vill man inte riva, så jag började helt enkelt (så enkelt va det inte) med att svänga det jag virkat uppochner, och virka åt andra hållet. Mormors-rutan  stoppades i mitten på en udd, så då fick jag lov att virka en halva av den, och det var ju tur att jag lärt mej det förut. Sista varvet runt hela fick bli mörkblå.

En jobbarkompis skulle till Sverige, och åt Mora och Dala-hållet, så jag önska mej en dalahäst, om det fanns tid att hämta en. Riktigt billiga e de inte, så det fick bli en lite mindre modell. Kurbitsar har jag alltid gillat och efter att jag fått hästen, måla jag en tavla, inspirerad av hästen. Va roligt att det finns de som kan hjälpa en lite, och få lite variation i livet. Ibland behövs det inte så mycket. Själv var det länge sen jag var till Mora och Dalarna, då var jag tonåring, gick i Sursik skola, och klassresan var just dit.

Doftande liljor

Smycken från Indien
 Så skulle min syster till Indien och då kunde jag inte heller låta bli att önska mej något. Ett billigt smycke kunde det vara, hon kunde välja själv för hon vet vad jag gillar. Egentligen va det en stor klackring, jag önskade mej, eftersom de nu e så populära, men den kanske jag ska fixa själv istället, och det hade hon nog kanske räknat ut också. På bilden ser  du vad det blev för smycke. Otroligt vackert för mej, som gillar bling-bling. Och systern min undra smått försiktigt med frågan; När ska du ha detdär?  Och det kunde jag ju inte svara på så där, utan det får ju bli en solig dag då tillfälle ges. Och solig ska den va, för då blinkar de som mest, alla små plaststenarna,
eller om det är av glas.
Kryddor från Sverige


Så åkte vi själva till Sverige. Men vi for ju till Haparanda och titta på påsken där. Som alltid så hittar man nån ny krydda där, eller så fyller man på de som tagit slut, och inte finns i Finland. Nåja, det kan hända att de finns i nån större butik lång från oss, men var vet jag ännu inte. Ofta kan det stå om något på ÖT. Men då man letar i våra nära städers butiker, så finns det inte. Det skulle ju va roligt om man kunde använda sej av tipsen som tidningen bjuder på också. Rökt paprika hittades, första försöket blev på de långa revbenen som också handlades hem från ICA-Maxi, sådana finns inte heller här hos oss. Numera så finns det ju flintastek,som vi brukar inhandla från Sverige. Björkens gris har en sån, det har ex. inte Snellmans, och det kunde de ju ha, för en flintastek e ju en del av grisskinkan, och då kan man ju äta den på sommaren också, den blir god på grillen och dessutom ser det festligt ut med en så stor köttbit. Dessutom kunde man variera den med kryddor man gillar, om de skulle sälja den naturell.

Närbild på en videkisso
 Konstaterar att det snöar  mycket nu igen, och fast man vet att det inte blir vinter igen, så suckar man bara. Stackars fåglar som flugit så långt och får kura ihop sej i kylan, och har svårt att hitta insekter till mat.

En videkisso hamna under  kameralinsen. Mjuk och fin.

Ännu ska vinterdäcken va på bilen, och ännu ska vi vänta på att snön ska försvinna. Nu e det faktiskt dags. Ordet "takatalvi"  finns bara i Finland, eller va?

1 kommentar:

Helena Högberg sa...

Tack för tipset om mönster till virkad matta,vet dock inte om jag klarar engelskt mönster :)Har du målat skylten "Han ger ro i sitt skapande verk"? Den var jättefin!