söndag 16 augusti 2009

Oförberedd


Jag ska försöka med ett blogginlägg nu trots att jag inte har förberett mej. Det har gått en hel del tid sen sist och det känns som om jag borde få in en ny början. Det har hänt en hel del och det finns massor att blogga om och det är svårt att välja var man ska börja. Sommaren har bjudit mej på en hel del roliga saker, som jag gärna skulle vilja berätta om. Men allt kan man inte få in här. Så det får bli nåt som kanske kommer lite mera spontant idag.
Så den första bilden visar min största stevia. Häromdagen skar jag ner den första skörden, som jag torkar. Men mer än en serveringsbricka full blev det inte. Jag har också smakat på de söta bladen, och de är riktigt goda som färska.
En kopp med varm "stevia", var riktigt gott också, och det blev en vacker grön färg i koppen.
Ska försöka övervintra dem, om det går.
Mina mirakelblommor har blommat hela sommaren och de doftar gott. De ska jag också försöka övervintra.Blommorna var lite mindre än jag väntat och de blommar bara en halv dag, men med desto fler blommor. En ny rutaväxt, eller akleja, har jag också hittat i min trädgård i sommar. Inte så vanlig. Den heter så fint som thalictrum.
Jag har haft turen att träffa min "allrabästavänpåbloggen" i sommar också, det var så roligt. Nu har vi planterat havtornsbär på gården. Det ska bli spännande att se vilket år den första skörden kommer. Plantorna har växt en hel del redan. Härligt.

Så har jag fått se "Legend" igen i sin helt färdiga version. Den är ju så fin.

En hel del hantverk har jag hunnit med i sommar också. Som ett par syltasockor, så har jag virkat ett par fingervantar, och det tog länge för jag virkade så mycket fel och fick riva. Men tillslut blev de klara. Så kanske nästa par blir fortare färdiga, nu när jag gjort alla misstag.
Så var vi på en tripp till Haparanda och då fick jag med mej hem
riktigt lovikka garn, och nu har jag stickat mina första lovikkavantar.
Mitt matminne från sommaren kommer från Sverige, då vi prövade på flintastek. Riktigt gott det också.

Peter har också fixat en utespis åt oss som vi har mellan Hilja Vilja och rökbastun. Jag tycker att den blev riktigt bra.

Just nu har vi börjat med ett nytt projekt, och ska inreda ett sommarrum, som förut har varit bostad åt dem som bodde där, senare blev det till en "verkstad" och nu behövs den inte mera.
Så nu har vi börjat med att lägga in ett nytt golv som jag ska måla.
Vi planerar och drömmer....

Hösten är nästan här, det har blivit bärtider och en hel del nya saftflaskor står och trängs inne i källaren. Sommaren hade med sej en hel del nya ideer. De finns lagrade som saftflaskorna i källaren bara att korka upp när det finns tid, så många av dem blir säkert verklighet i vinter.
Nu närmast står Juthbackamarknaden med nya överraskningar, och så kommer veneziaden.

Jag ser att det iallafall, blev en kavalkad av sommaren som varit, i mitt premiärblogginlägg idag. Hoppas du hade nöje av att läsa. Ha det så bra. Lev väl!

1 kommentar:

Anonym sa...

Där ser man, vad mycket du har hunnit med... fast du har jobbat så mycket! Duktig flicka!;) Tänk att vi fick träffas igen, på "skrotmarknan"! Det var nog sååå
roligt! Jag är fortfarande sjuk, alldeles för svag för att göra något... men fick antibiotika i går
så nu ska det väl börja ge sej... tycker jag! Skriver så fort jag orkar och kan... Kram till minallrabästavänpåbloggen!