har positiva händelser i mångt och mycket. Jag har ju dessutom blivit anställd av kommunen i 7 månader från det att skolorna börjar.
Så gör jag också mina egna minnen, för att jag mår bra, och gillar året. Bästa sommar-vädret på länge, dessutom. Just nu håller "Loppisrace" på omkring i nejden, och om man vill uppdatera sina kunskaper om vägar i de nära områdena, har man lite roligt också om man gillar loppisar. Prata lite med folk. Hitta lite fynd.
Just nu tar man gräset här utanför, där har jag plockat väldigt mycket fyr- och femklövrar i år, det är en del oväsen så jag sitter inne en liten stund.
Klöver... |
Ett mönster på en skjorta från ett loppis fick nytt liv.
Stolen tvättades och övre söndriga kanten på ryggen fixades lite, och så målade jag lite, på skamfilade ställen men annars fick den va i sitt ursprungliga skick. Troligen har den haft något tyg på sej förut. Den nya sitsen kan man lätt plocka bort om man vill
Stolen från vinden |
Här är stolen klar |
Närbild på sitsen |
Från resan till Ekenäs hämtade jag hem lite älgörtsirap, som fanns från Karis. Eftersom jag tycker om att fixa själv, så har jag ju, efter att provsmakat sirapen med plättar, försökt att laga egen sirap. Blommorna har ju nyss haft sin blommningsperiod, och finns lite var som helst.
Sirapen ska nu stå ett par dagar innan den kan silas och provsmakas. Jag provar en med socker, och en med vit sirap. Förut har jag också lagat älörtsaft, som jag också gillar. Den passar ju bra åt mej, som ofta har folksjukdomen "huvudvärk". Men den ska ju fungera mot allmän värk också. Den innehåller acetylsalicylsyra. En sorts naturlig medicin. Något precist recept har jag inte till sirapen, men ungefärliga mängder jag använt till den med socker är;
1 del blomma (inga grova stjälkar, och inga insekter)
2 del vatten
3 del socker
Man värmer i kastrull tills sockret smält, och lägger i blommorna.
Sen ska det stå i 3 dagar och sedan silas och läggas på burk
eller flaska. Men ännu vet jag ju som sagt inte hur mitt recept utfaller.
Om man vill smaksätta mer kan man ju ta lite citron...(det brukar jag lägga i saften )
Man kan visst också varva lika mycket socker och blommor i en burk,
med sista varvet socker överst, och vända den i ett par veckor med lite
samma resultat kunde jag tro. Sirapen smakar garanterat lite annorlunda,
men jag gillar den, lite som honung. Mums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar